Yayladağı’nda meyve işleme tesisi faaliyette

Yayladağı’nda meyve işleme tesisi faaliyette

ABONE OL
13 Ocak 2022 13:18
Yayladağı’nda meyve işleme tesisi faaliyette
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çilek ve mantar cenneti Yayladağı’nda Belediye Başkanı Mehmet Yalçın’ın girişimleriyle hizmete açılan Meyve İşleme Tesisi’nde faaliyet tam kapasite olarak başladı.

Tesisin faaliyete girmesiyle Başkan Yalçın, soluğu tesiste alarak çalışan kadınlarla birlikte işlem gerçekleştirdi. 4 mevsim çileğin yetiştirildiği ilçede mantar üretiminde de 4 mevsim iddialı olunması amacıyla elde edilen mantarların işlenerek ömrünün uzatılması ve ihracat ile ilçeye girdi sağlanması amaçlanıyor. Başkan Yalçın, tesisi ziyaretinde çalışan kadınlarla sohbet ederek herkese çalışmalarında başarılar diledi. Kültür mantarı kurutma işlemleri gerçekleştirilirken, bu atılım ile 4 mevsim kültür mantarının işlenmesi ve satışı gerçekleştirilebilecek.

BAŞKAN YALÇIN: EMEĞİ GGEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİM

Başkan Yalçın, tesis ziyaretinde yaptığı açıklamada; “Yayladağı Kadın Kooperatifimiz yeni yapılan Meyve İşleme Tesisimizde ilk faaliyetini gerçekleştirdi. İlçemizin önemli ürünlerinden olan kültür mantarını kurutma faaliyetine başladık. Tesisimizin kurulmasında ve faaliyet göstermesinde emeği geçen herkesi kutluyor, tüm kadınlarımıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli