Yayladağı’nda üreticilere ücretsiz çilek yetiştirme eğitimi

Yayladağı’nda üreticilere ücretsiz çilek yetiştirme eğitimi

ABONE OL
28 Mayıs 2021 21:36
Yayladağı’nda üreticilere ücretsiz çilek yetiştirme eğitimi
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Yayladağı Belediyesi, ilçede en önemli gelir kaynağı haline gelen çilek tarımında üreticilere ücretsiz ders verileceğini açıkladı.

Çiftçilere çilek ve diğer tarım ürünlerinin ekimi için toprak, su analizi ve gübreleme eğitimlerinin ücretsiz olarak verileceği kaydedildi. Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Hatay MKÜ, Yayladağı ilçe tarım müdürlüğü ve Yayladağı ilçe belediyemiz işbirliği ile üretime ve ihracata uzun soluklu bir destek sağlamış olacağız. Çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun. Yeni dönem çilek ve diğer tarım ürünlerinin ekimi için toprak, su analizi ve gübreleme eğitimini çiftçilerimize ücretsiz sunacağız” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YALÇIN, ÜRETİCİLERİ DERSLERE DAVET ETTİ

Başkan Yalçın, ilçeye gelen yetkililerle tarım alanlarını ziyaret etti. Yerinde incelemelerde bulunan heyet, ilçedeki faaliyetlere hayran kaldıklarını dile getirerek, ilçedeki tarım faaliyetlerine katkıda bulunmak için ellerinden gelen katkıyı vermeye hazır olduklarını kaydetti. Heyete teşekkür eden Yalçın, tüm üreticilere ücretsiz derslere katılmaları çağrısında bulundu.

En az 10 karakter gerekli