Yeni Hükümet Konağı İskenderun’a Çok Yakıştı

Yeni Hükümet Konağı İskenderun’a Çok Yakıştı

ABONE OL
31 Ağustos 2021 08:41
Yeni Hükümet Konağı İskenderun’a Çok Yakıştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir süre İskenderun Adliyesi olarak kullanılan tarihi bina, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda kapılarını İskenderun Yeni Hükümet Konağı olarak açtı. Hatay Valisi Rahmi Doğan açılışta, “İskenderun’a çok yakıştı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ve İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in işbirliği ve koordinasyonuyla restorasyon işlemleri tamamlanan İskenderun Yeni Hükümet Konağı’nın açılışı yapıldı. Yeni Hükümet Konağı’nın açılışına, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Hüseyin Yayman, Suzan Şahin, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, askeri ve siyasi erkan, STK temsilcileri ve iş insanları katıldı.

‘HAYIRLI OLSUN’

Hatay Valisi Rahmi Doğan “Restorasyonun uzun sürmesi hususunda eleştiriler oldu. Oysa bugün ödenek konusundan tutun da Anıtlar Kurulu’ndan alınan izne kadar, her takip, her işlem uzun soluklu oluyor. Ama çok şükür güzel bir çalışma ortaya çıktı. Dönemin Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca ile bu binayı ziyaret etme fırsatı bulmuştum. Yeni Hükümet Konağı olarak hizmete açmak bize nasip oldu. Sayın valilerimize, kaymakamlarımıza, Abdulkadir Özel vekilime, buranın çevre düzenlemesine katkı sunan Belediye Başkanımız Sayın Fatih Tosyalı’ya teşekkür ediyorum” diyerek, hayırlı olmasını diledi.

Yapılan konuşmaların ardından Yeni Hükümet Konağı’nın açılışı yapıldı. İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Vali Doğan’a ve davetlilere odaların tefrişatı hakkında bilgi verdi. Vali Doğan ayrıca, konağın girişindeki Şeref Defterine duygularını yazdı.

‘ÇOK YÖNLÜ HİZMET’

Görkemli geçen açılışta konuşan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “1927 yılında yapılan bu tarihi binamızın yeni hükümet konağı olarak hizmete açılmasında emek sarfeden Valimiz Sayın Rahmi Doğan’a, sayın milletvekillerimize, geçmiş dönemlerde katkı sunan valilerimize, kaymakamlarımıza teşekkür ediyorum. İskenderun’da tarihi yapıların restore edilmesi, gün ışığına çıkması, çok yönlü olarak hizmet vermesini önemsiyoruz. Bu konuda her türlü desteğimizi verdik. İskenderunumuz’a hayırlı olsun” dedi.

Kaymakam İskender Yönden ise konuşmasında, “Hükümet Konağımızda, kamuya hizmet edecek bir çok odamızı aktif hale getirdik. Aslına uygun restore edilen binamızda İskenderun’a en güzel hizmeti vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

En az 10 karakter gerekli