2020 YILI VE  2021'DEN BEKLENTİLER….

2020 YILI VE 2021'DEN BEKLENTİLER….

ABONE OL
29 Aralık 2020 11:17
2020 YILI VE  2021'DEN BEKLENTİLER….
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öncelikle 2020 yılının çok zorlu bir yıl olduğunu ve insanlığı çok yorduğunu ifade ederek yazıma başlamak istiyorum.
2020 yılı bir imtihan yılı olmuştur. Soğuk sıcak Savaşlarıyla, Covid-19 küresel bir salgın olan virüsle mücadele ile terörle mücadele ile iç ve dış mihraklarla mücadele, nefisle mücadele ile ekonomik sıkıntılarla mücadele ile ve elbette ki büyük Türkiye olmak adına 2023, 2053, 2071 hedeflerine, hayallerine erişmek adına samimi çırpınışlar mücadelelerin devamının olduğu bir süreci bir yılı yaşadık…
Tabii her bir sıkıntının ardından bir rahmet vardır. Ne demiş büyüklerimiz “Zahmette rahmet vardır.” Demişler. Eyvallah.. Tüm büyüklerimize buradan selamlarımı arz ediyorum. Vefat edenlere Allah’tan rahmet ve yaşayanlara da hayırlı sağlıklı bir ömür diliyorum.
Tabii küresel bir salgın olan Covud-19 mücadelesinde Türkiye’nin de içinde bulunduğu bir aşı bulma mücadelesi, çalışmaları vardır. Allah’a hamdolsun ki başarılı da olundu diyebilirim. Biraz sabırla bu süreci de hep beraber atlatabileceğimize kalben inanıyorum.
Yine Türkiye’miz büyük Türkiye olmak adına uzun yıllar tabiri caizse sümen altı edilen, çalışması yapılmayan, yapılmaya çalışılan tüm olumlu projelerin engellendiği, yerli ve Milli Savunma hamlelerini, yerli ve milli silahlanmayı, yerli ve milli teknolojik gelişmeyi, eğitimde, ekonomide, tarımda, askeri alanda kültürel alanda maalesef hep ihmal edilmiştir.
Türkiye’yi canlandırabilmek, özüne döndürebilmek, 615 yıl boyunca, milyonlarca kilometrekare yöneten ceddimizin ruhunu ısıtmak, onlara yakışır evlatlar, torunlar olmak adına hamlelerin, mücadelelerin olduğu bir yıl olmuştur. 2020 yılı mutsuzluklarla anılan değil aynı zamanda maddi manevi en üst düzeyde mücadelelerinde olduğu bir yıl olmasını da sağlamıştır. Bu mücadelede asla bitmeyecektir..
Gelgelim 2021 yılında neler getireceğine….
2021 yılında da 2020 yılında ve öteden beri bize tavır besleyip, trip yapan  Avrupa, Amerika ve benzeri Batı ülkeleri şükürler olsun ki; Türkiye’mizin vakur ve heybetli duruşu ile kendine özgü  medeniyetinden, kültüründen, tarihinden ve milletinin karakteristik yapısından gelen ciddiyetinden hiçbir sapmadan, her alanda yapmış olduğu hamlelerle, hem sahada hem de masada başarılı olduğu gibi başarılarını devam ettireceğine dair inancım tamdır.
İç ve dış mihraklar, ülkemize husumet besleyenler, Türkiye’mize yönelik neler Yapmadılar ki!…Yeter ki Türkiye’miz ayağa kalkmasın, Yeter ki Türkiye’miz hep prangalı olsun, ayakları üzerinde durmasın! Dediler. Fakat bunu yıkan, bu hesapları, feraset ve basiretle tuzakları başlarına geçiren bir yönetim anlayışı vardı. Son 18 yıldır milletin iradesine dayanan, gücünü milletten alan bir milli anlayış hep vardı.. Eksikler var mıdır? Elbette vardır. İnanıyorum ki; o eksikliklerde istişare ve ortak akıl ile en kısa zamanda giderilecektir.
Merkez Bankası ve yeni Maliye Bakanımızın ekonomi konusundaki çalışmaları takdire şayan. Mesela Merkez Bankası’nın Enflasyonun %5 olacak hedefe ulaşmak adına yaptığı çalışmalar ve alınan kararlar.. Şu ana kadar yapmış olduğu hamleler.
Ayrıca 25 Aralık 2020 Tarihi itibari ile ihracatın 160 milyar dolar hedefine ulaşması, sigaralardaki yüzde altmış yedi özel tüketim vergisi oranının Yüzde 63’e düşürülmesi İngiltere’nin Avrupa birliği ile brexit konusunda uzlaşmaya varması ile beraber Türkiye’nin yeni bir ticaret Anlaşması ile bu ticari kapının ardına kadar açılması… Türkiye ve İngiltere arasındaki ticaret hacmi 2023 yılına kadarki Hedef 30 milyar dolar.
2021 yılında yurt dışından ülkemize yatırım yapmak isteyen uzun vadeli yatırımcılar akın edecek…. Nedenine gelince dünyanın hangi ülkesinde gelirse gelsin yabancı yatırımcılar için Türkiye tarafından tanınan teminatlar, güvence, yabancı yatırımcıların kendi ülkelerinden daha fazla bu bir..
İkincisi; Türkiye 80 küsur ülke ile çift taraflı yatırımların korunması ve teşvik anlaşmalarını da imzalamış durumda.. Bunların tabi sözleşmelerle geçerlilikleri güvence altında olduğunu da belirtmek isterim.
Ve son olarak şunu ifade ederek yazıma son vermek istiyorum.. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin başında olan Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan; Amerika, İsrail Avrupa Birliği ve benzeri Türkiye’nin, milletinin menfaati ne yönelik ilişkilerle ilgili uzlaşmacı mesajlar demektedir.. Kendi bağımsızlığımızdan, egemenliğimizden asla ödün vermemek kaydıyla bu tarz realiteyi gösteren yapıcı ve uzlaştırmacı mesajlar Türkiye’mize avantaj kazandıracaktır..
Hülasa #TÜRKİYE güvenilir, atılım sever, hızlı, kontrollü bir şekilde büyüyen ve kendi bağımsızlığına, kırmızıçizgilerine, egemenliğine sıkıntı oluşturmayacak her konuda uzlaştırmacı, sağlıklı ve doğru bir iletişimden yana görüntüsü ile 2021 yılının en büyük favorisi, Yıldızı olacaktır. Allah yar ve yardımcımız olsun. Hayırlı bir gelecek, sağlıklı imanlı bir ömür diliyorum…

En az 10 karakter gerekli