24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ SAMANDAĞ’DA KUTLANDI

ABONE OL
24 Kasım 2020 14:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL

24 Kasım Öğretmenler Günü Samandağ’da törenle kutlandı.
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 24 Kasım 2020 Salı günü Saat 09:30’da Samandağ Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni gerçekleşti.
Törene, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Demir, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Kadir Tosun, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zekeriya Ray, Daire Müdürleri, Okul Müdürleri ve öğretmenler katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunumu ile başlayan programda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Kadir Tosun yaptı.
Adaylığı kalkan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleşti. Öğretmenler yemin ettikten sonra Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Demir, kendilerine sembolik hediyeler verdi.
İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Kadir Tosun, açılış konuşmasında; “ Halkın ve öğrencilerin yaşamında öğretmen, yapıcı, yaratıcı, insan haklarına saygılıdır. Öğretmen özverili, çevreye güven ve inanç veren, içi insan sevgisiyle dolu, lider bir kişidir. Öğretmenlik mesleği; bir sevda, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir.
Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir.
Öğretmen ölümsüzdür. Yurdun çeşitli yerlerinde kar, kış, yağmur, soğuk demeden okuluna giden, yavrularımıza İstiklal Marşımızı ezberleten, gençlerimize Gençliğe Hitabe’nin anlamını kavratan, çocukları ve gençleri hayata hazırlayan, vatan topraklarını bekleyen ve vatanı için şehit olan kahramanlar gibi uğrana savaş verdiği idealleri olandır.
Atatürk’ün; “ Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” Özdeyişi ile sözlerimi bitirirken, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ile anıyor, bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum.” İfadelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli