30 Ağustos Zafer Bayramı Törenle Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı Törenle Kutlandı

ABONE OL
30 Ağustos 2021 14:22
30 Ağustos Zafer Bayramı Törenle Kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarihin kaydettiği ender zaferlerden birisi olan 30 Ağustos Zaferi’nin 99. yıl dönümü, ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de coşkuyla kutlandı. Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene Vali Rahmi Doğan’ın yanı sıra, Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir, Serkan Topal, Garnizon Komutan Vekili P. Albay Tayfun Çağan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Taceddin Pınar, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Serdar Cengiz, Hatay Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Yusuf İzci, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Jandarma Komutanı Albay Emrullah Büyük,  İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Kurum İl Müdürleri, askeri erkan ve gazileri katıldı.

VALİ DOĞAN: RUHLARI ŞAD OLSUN

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başlayan törende; saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı’nın okunmasının ardından Vali Doğan Anıt Şeref Defteri’ne Şunları yazdı: “Aziz Atatürk, Tarihimizin eşsiz zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zaferi’nin 99. yıldönümünde yüksek huzurunuzdayız. Milletimizin kaderini değiştiren bu destansı mücadele ile milletimizin hür ve bağımsız yaşamaya olan sevdasını bir kez daha gösterdiniz. Her karışını al kanlarınız ile suladığınız kutsal vatan toprakları üzerinde huzur içerisinde yaşayan ve her geçen gün daha da güçlenen devletimizin sağladığı imkânlarla geleceğe umutla bakan milletimizin her bir ferdi siz aziz şehitlerimize müteşekkirdir. Fedakârlığınız, yüce milletimiz tarafından unutulmayacaktır. Bugün özgürce yaşadığımız bu topraklara çok kolay sahip olmadığımızın bilinciyle emanetinizi geleceğe ve daima daha yükseklere taşıyacağız. Vatan topraklarımızın yılmaz savunuculuğunu yapan siz aziz şehitlerimizi, kahramanlık destanlarınızı nesilden nesile aktararak, hatıralarınızı her an, her zaman kalbimizde yaşatacağız. Bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve değerli silah arkadaşları olmak üzere, şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bize armağan eden, vatanın bölünmez bütünlüğü, huzuru ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen siz aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

Program kapsamında Hatay Valisi Rahmi Doğan, beraberinde Garnizon Komutan Vekili P. Albay Tayfun Çağan ile birlikte Valilik Makamı’nda tebrikleri kabul etti.

En az 10 karakter gerekli