8 üreticiye 40 bin adet biberiye fidesi dağıtıldı

8 üreticiye 40 bin adet biberiye fidesi dağıtıldı

ABONE OL
9 Aralık 2022 10:42
8 üreticiye 40 bin adet biberiye fidesi dağıtıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde Hatay İl Tarım Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan Biberiye “Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi” kapsamında Altınözü’nde biberiye fidesi dağıtımı gerçekleştirildi.

Tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştiriciliğini desteklemek amacıyla çeşitli projeler yapmakta olan Hatay İl Tarım Orman Müdürlüğü tarafından dağıtımı gerçekleşen biberiye fideleri önce çiftçi ile daha sonra ise toprakla buluştu.

“İLİMİZİN EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKILAR SAĞLAMAKTADIR”

Tarıma çok uygun olmayan alanları tarıma kazandırılarak, Hatay’da tıbbi ve aromatik bitki varlığını arttırmayı hedeflediklerini belirten Hatay İl Tarım Orman Müdürlüğü, yaptığı açıklamada, ” Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan Biberiye Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi ile Altınözü, Antakya, Dörtyol, Erzin, ve Samandağ ilçelerimizdeki 8 üreticimize 40.000 adet biberiye fidesi dağıtımı gerçekleştirildi. İlimizde, Biberiye bitkisinin tarımı genellikle doğadan toplama şeklinde yapılmakta olup son yıllarda birkaç üreticinin girişimleri sonucunda biberiye yetiştiriciliğine başlanmıştır. İl Müdürlüğümüz, tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştiriciliğini desteklemek amacıyla çeşitli projeler yapmaktadır. Biberiye Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi’ni uygulamaktaki amacımız; tarıma uygun arazi niteliğinde olmayan sahalara biberiye bitkisini diktirerek öncelikle bölgede meydana gelebilecek olan erozyonla mücadele etmektir. Ayrıca tarıma çok uygun olmayan bu alanların tarıma kazandırılarak, ilimizdeki tıbbi ve aromatik bitki varlığını arttırmaktır. Biberiye bitkisi; uçucu yağı özellikle parfüm, kozmetik ve aromaterapide kullanılmakla beraber, suyunun da antiseptik özelliği bulunmaktadır. Bu anlamda kozmetikte kullanılması ile hem üreticinin hem de ilimizin ekonomisine büyük katkılar sağlamaktadır” ifadelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli