Hatay Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdiği ilk yardım eğitimleriyle meydana gelebilecek afet durumlarına, hastalıklara ve kazalara karşı personelini ve vatandaşları bilinçlendiriyor.
HBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü bünyesinde yaklaşık 4 ay önce kurulan İlkyardım Eğitim Merkezi aracılığıyla HBB personeli ve vatandaşlara Sağlık Bakanlığı onaylı ilk yardım eğitimleri veriliyor.
Afetlerde veya hayatın olağan akışında hasta ve yaralılara eldeki mevcut imkânları kullanarak 112 ekipleri gelene kadar ilaçsız temel ilk yardım müdahalelerini gerçekleştirmeyi öğretmek amacıyla düzenlenen eğitimlerde katılımcılara, temel ilk yardım, afetlerde ilk yardım ve güncelleme ilk yardım konularında bilgiler verildi.
Yetkililer verilen eğitimlerle, büyükşehir belediyesi bünyesinde Çalışan ve İş Sağlığı Güvenliği Yönetmeliğine göre ilk yardımcı bulundurma sayısını yüksek tutmayı, personel ve vatandaşların ilk yardım farkındalığını arttırmayı amaçladıklarını ifade etti.
Eğitim sonunda katılımcılara Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikaları dağıtıldı.
GENEL
07 Aralık 2025KÖŞE YAZILARI
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025
1
Sağlık Bakanı Koca, bir haftada vaka sayısı azalan illeri açıkladı
47813 kez okundu
3
Hatay Sahilleri, Tatilcileri Bekliyor
8280 kez okundu
4
YAYLADAĞI BELEDİYESİ KARLA KAPLANAN YOLLARI AÇIYOR
8132 kez okundu
5
MERSİN’DEN HATAY’A 24 TON LİMON VE PORTAKAL
7241 kez okundu