ABD’NİN CAATSA YAPTIRIMLARI! NEDEN? AMACI NEDİR?

ABD’NİN CAATSA YAPTIRIMLARI! NEDEN? AMACI NEDİR?

ABONE OL
15 Aralık 2020 13:59
ABD’NİN CAATSA YAPTIRIMLARI! NEDEN? AMACI NEDİR?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump, seçim sonuçları neticesinde Ocak 2021’de koltuğu devredeceği bir dönemde, Türkiye’ye yönelik CAATSA yaptırımlarının uygulanması yönünde imzaladığı haberleri peş peşe geldiğini görüyoruz..
Tabii ki biz bu yaptırımları asla kabul etmiyoruz. Hem Türkiye ile Amerika arasındaki müttefiklik anlayışına aykırı hem de TÜRKİYE’NİN RUSYA ile yapmış olduğu Savunma işbirliğine yönelik bir cezalandırma yöntemi…
Peki, Türkiye ne yaptı? Türkiye Amerika’nın paramız karşılığında vermediği savunma sistemlerini gidip S-400 hava Savunma sistemlerini Rusya’dan almış ve bunu da yaptırım kararının Temel sebebi sayan bir ABD hukuka, hakka aykırı bir anlayışla karşı karşıya kalmıştır maalesef!
Peki, bu yaptırımların Amacı nedir? Bence amacı; Türkiye’nin Amerika Birleşik Devletleri dışındaki bir ülkeden savunma sistemlerini teçhizatlarını almasını engellemek. Yani bu yaptırımlarla sözüm ona Türkiye’yi Rusya ile yapmış olduğu bu alımlar vesilesiyle cezalandırmak benzeri alımları engellemek ve bir taraftan da “kızım sana söylüyorum gelinim sen işit” misali diğer benzer girişimlerde bulunan ülkelere de bir gözdağı vermek..
Peki, ABD bu kararını alırken birtakım lobilerin faktörü var mıdır? Elbette ki vardır dış politika söz konusu olduğunda maalesef savunma ve enerji firmalarının söz sahibi güçlü söz hakkına sahip olan firmaların lobi yaptığını hep beraber biliyoruz. Kim olabilir derseniz.. Malum hepimizin bildiği Rum, Ermeni, fetö ve benzeri Türkiye’mize ve çıkarlarına Hasım kesilen, Türkiye’nin gelişmesini, büyümesini kabul edemeyen mihraklar…
Türkiye’miz bu bağımsız savurma plan ve programlarından kendisine yöneltilen ve dikte ettirilmeye çalışılan bu yaptırımlardan vazgeçecek mi? Elbette ki vazgeçmeyecektir .. Vazgeçmemesi de gerekmektedir.
Peki, ne yapılması gerekiyor?
Birincisi Türkiye Cumhuriyeti olarak Ocak 2021 devir teslimden sonra, Türkiye ile ABD arasında güvenlik istihbarat savunma ve benzeri yetkililerin katılacağı, sorunların konuşulacağı değil bu sorunlara yönelik çözümlerin değerlendirileceği toplantıların düzenlenmesine yönelik çalışmalar yapılmalıdır.  Devamlı talepte bulunulmalıdır..
İkincisi Amerika Birleşik Devletleri’nde BİDEN’le beraber Amerika’nın kongre üyelerine, terör örgütlerinin faaliyetleri, Pyd, Pkk ve benzeri ilişkiler, Doğu Akdeniz’deki Türkiye’nin hakları, çıkarları hakça paylaşımları, hem Amerika’nın hem diğer ülkelerin Hem de kendi insanımızın da anlayabileceği bir tarzda, durmadan usanmadan, haklı duruşumuz, beklentilerimiz ve maddi manevi mağduriyetlerimiz,  detaylı bir şekilde bilgilendirmeler, sunumlar yapılmalıdır…
Sonuç itibariyle;  Türkiye her yerde, her zaman da, her platformda; mutlaka çıkarlarını koruyup kollayacak, hem iç hem dış dengeleri muhafaza edecek argümanlarla, bilgi ve belgelerle, pratik ve teorik anlamda, sahada ve masada yer almalıdır.
Mümkün mertebe samimi duruşumuzla, haklı gerekçelerimizle, dostların sayısını arttırıp, düşmanların, işbirlikçilerin sayısını azaltan, bir siyasi anlayışla, söylemle, TÜM DÜNYAYA SESİNİ, BAĞIMSIZ DURUŞUNU HAYKIRMAK, DUYURMAK GİBİ BİR POLİTİKA ile her zaman olduğu gibi; SIRTINI MİLLETİNE VE HAKKA DAYAYARAK, MİLLETTEN ALDIĞINI YİNE MİLLETİNE HARCAYARAK, BÜYÜK VE GÜÇLÜ BAĞIMSIZ TÜRKİYE olma hedeflerinden asla şaşmamalıdır.
Durmak Yok, Yola Devam Diyoruz. 15.12.2020
Kalın sağlıcakla,

En az 10 karakter gerekli