Açık Öğretim Fakültesi bir skandala imza attı

Açık Öğretim Fakültesi bir skandala imza attı

ABONE OL
24 Aralık 2020 13:56
Açık Öğretim Fakültesi bir skandala imza attı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Mücadelede İlk Kurşun, 19 Aralık 1918 de Hatay’ın Dörtyol İlçesinde Mehmet Çavuş(Kara) tarafından atılmıştır. Bu durum Genelkurmay Başkanlığı kayıtlarıyla da doğrulanmıştır. 2007 yılından bu yana kutlanmakta, 2012 yılından beri de festivaller düzenlenmektedir. Dörtyol, 102 yıl önceki heyecanı aynen yaşamaktadır.

19 Aralık 2020 Cumartesi günü, Milli Mücadelede İlk Kurşun’un atılışının 102. Yıl dönümünde, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi sınavında, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi soru kitapçığının 19. sorusunda “Mondros Mütarekesinden sonra işgallere karşı ilk direnişin başladığı yer aşağılardakinden hangisidir?”  Altındaki cevap seçenekleri; A) Urfa/Şanlıurfa  B) Hatay/ İskenderun C) Adana D) Antep/Gaziantep E)Maraş/Kahramanmaraş şeklinde sıralanmıştır. Seçenekler arasında Dörtyol’un yer almaması büyük yanlış olmuş ve üzüntü ile karşılanmıştır.

Dörtyol Gazeteciler Cemiyeti, Sedat İskenderoğlu başkanlığında hemen toplanarak, durumu değerlendirmiş kamuoyuna açıklama yapmıştır. Köklü ve Güzide bir kurum tarafından yapılan, tarihi günde tarihi yanlışlığın kabullenebilir cinsten olmadığı belirtilmiştir. Üniversite Yönetimi ve soruyu hazırlayan komisyonun özür dilemesi, kamuoyuna aydınlatıcı bir açıklama yapmaları gerektiği ifade edilmiştir. İmtihandaki sorunun derhal iptal edilmesi için gerekli girişimlerde bulunulacağı vurgulanmıştır.

Komisyondaki Hocaların, 19 Aralıkta İlk Kurşun’un Dörtyol’dan atıldığını bilmemeleri çok düşündürücüdür. Yanlışlık, Dörtyol ve Ülkemizin her yerinde tepki ile karşılanmıştır. Ayrıca, sosyal medyada ve yazılı basında geniş olarak yer almıştır.

Kurtuluş Savaşının meşalesinin ateşlendiği Dörtyol’dan, başta Gazeteciler Cemiyetimiz olmak üzere, duyarlılık gösteren herkese şükranlarımı sunuyorum.

Yetkilileri göreve davet ediyorum. Bir an önce yanlıştan dönülerek, sorunun iptalini istiyorum.

Kalın sağlıcakla…

En az 10 karakter gerekli