AGF’DE COŞKUN DÖNEMİ

AGF’DE COŞKUN DÖNEMİ

ABONE OL
3 Nisan 2021 23:40
AGF’DE COŞKUN DÖNEMİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde pandemi tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu, tek liste ile gidilen seçimde aynı zamanda Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı olan Gaye Coşkun dönemi resmen başladı.

Aralarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de olduğu Antalya, Alanya, Burdur, Isparta, Kahramanmaraş, Osmaniye, İskenderun ve Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nin yer aldığı Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Olağanüstü Genel Kurulu hafta sonu Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. HGC Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen genel kurula AGF Başkanı Mevlüt Yeni, HGC Başkanı Abdullah Temizyürek ve federasyon üyeleri katılım gösterdi.

Hatay Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde gerçekleştirilen AGF Olağanüstü Genel Kurulu’nda gündem maddeleri gereğince oluşturulan Divan Heyeti’nde başkanlığa Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel, katipliklere ise AGF Alanya Delegesi Saffet Yenigün ve Mehmet Ali Gürses getirildi.

GÜNDEM MADDELERİ OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Yeterli çoğunluğun sağlanmasının ardından AGF Olağanüstü Genel Kurulu Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Gündem maddelerinde bulunan faaliyet ve denetim kurulu raporları, tüzük değişikliğinin görüşülmesi ile ilgili maddeleri AGF önceki dönem Genel Başkanı Mevlüt Yeni tarafından okunmasının ardından genel kurul üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edilerek ibra edildi.

YENİ: ONUR, GURUR VE MUTLULUK İÇERİSİNDE GÖREVİMİ DEVREDİYORUM

HGC Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurulda bir açıklama yapan AGF önceki dönem Başkanı Mevlüt Yeni, “Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nin de kurucu üyesi olduğu ve içinde bulunduğumuz süre içerisinde arkadaşlarımızla birlikte kendi bölgesel güç birliğimizi oluşturmak üzere yola çıktığımız Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’nda 9 yıldır başkanlık görevini bugün itibariyle bayrağı genç, dinamik ve çok daha ileriye taşıyacağına inandığım bir kadın genel başkana devretmenin onurunu, gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Kadın gazeteci sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Erkek hegomanyasının hakim olduğu bir ülkede kadınlarımız her zaman pozitif ayrımcılığa özel bir statüye gerek olmaksızın ülkemizi her alanda temsil eden erkekler kadar erkek, erkekler kadar başarılı kadınlarımızın olduğunu biliyorum. Türkiye’de bulunan gazetecilik federasyonları içerisinde ilk kez yeni ve kadın genel başkan seçilecek. Görevi devralacak olan genel başkanın seçimini barış, hoşgörü ve demokrasi şehri olan Hatay’da gerçekleştirmeyi daha uygun gördük. Yeni seçilecek olan bir kadın genel başkanın ve yol arkadaşlarımın federasyonumuzu iyi bir şekilde temsil edeceğine ve başarılı olacağına inancım tamdır. Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Gaye Coşkun başkanlığında oluşturulan yönetim kurulu üyelerine başarılar diliyor, genel kurulumuza katılım gösteren tüm delegelerimize ve cemiyet başkanlarımıza teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

COŞKUN: DEVRALDIĞIMIZ BAYRAĞI YÜKSEKLERE TAŞIYACAĞIZ

Yapılan konuşmanın ardından Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanlığı’na seçilen Gaye Coşkun ise yaptığı kısa konuşmada, “Akdeniz Gazeteciler Federasyonu, bölgesinde medya sektöründe birlik, beraberli ve dayanışmayı sağlamak için çıktığı bu yolda aynı zamanda medya sektörünün

sorunlarının çözülmesi için adım atan bir federasyon olmuştur. Türkiye’de ilk kez federasyon başkanlığı bir kadına devrediliyor. Bu bir ilktir. Erkeklerin egemen olduğu bir toplumda kadınlar hak mücadelesi verirken, görevini kadınlara devreden erkeklerle birlikte yol almak gerçekten mutluluk vericidir. Aldığımız görevin sorumluluğunu biliyoruz. Tüm meslektaşlarımızın sorunlarının çözülmesinde önceden olduğu gibi, bundan sonra da öncülük yapacağız. Bayrağımız gerçekten yüksek bir noktada. Bizler ise bayrağı biraz daha yükseklere çıkarmanın gayreti içerisinde olacağız. Kurucu genel başkanımız Mevlüt Yeni’ye ve bugüne kadar yönetimde görev almış tüm arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, şahsıma güvenerek bizleri bu göreve layık gören tüm delegelerimize şükranlarımı sunuyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

HGC BAŞKANI TEMİZYÜREK VE MAZMANOĞLU AGF YÖNETİMİ’NDE

Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile gidilen olağanüstü genel kurul sonrasında Genel Başkan Gaye Coşkun başkanlığında oluşturuşan yönetim kurulunda HGC Başkanı Abdullah Temizyürek, HGC Başkan Vekili Nihat Mazmanoğlu, Adnan Taraşlı, Ahmet Duran Yenigün, Şevket Karahan, Ali Cihangir, Kürşat Tuncel, Nazmi Pınar, Emre Altuğ, Arslan Deveboylu, Rızkullah Terbiyeli ve Abdulkadir Kalender yer aldı. AGF Denetleme Kurulu Başkanlığı’na Şükrü Tozluklu, üyeliklere ise Mehmet Ali Gürses ve Arzu Erkorkmaz getirildi. Akdeniz Gazeteciler Federasyonu listesinde yer alan 18 kişilik Türkiye Gazeteciler Federasyonu Delegeliğine Abdullah Temizyürek, Nihat Mazmanoğlu ve Mithat Kalaycıoğlu getirildi. Ayrıca Denetleme Kurulu yedek üyeliğine seçilen Talip Köleoğlu ile birlikte Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nden dört kişi Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’nda temsil edildi.

En az 10 karakter gerekli