“AK dava yolunda ŞAN’lı aday adayı Mehmet ŞANAL”

“AK dava yolunda ŞAN’lı aday adayı Mehmet ŞANAL”

ABONE OL
18 Mart 2023 11:49
“AK dava yolunda ŞAN’lı aday adayı Mehmet ŞANAL”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haber: Hikmet OTUZBİR

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan genel seçimler öncesinde Hatay’ın yakından tanıdığı Mehmet Şanal AK Parti’den aday adayı olduğunu açıkladı.

Hatay’ı yıkan depremde yaraların sarılmasında AK kadro içinde aktif rol oynamak hedefi ile yola çıkan Şanal’ın adaylığı geniş yankı uyandırdı. Siyaset camiasının uzun zamandan bu yana içinde yer alan ve Siyaset Bilim mezunu da olan Şanal, “Türkiye için hemen şimdi” şiarıyla aday adayı olduğunu açıklayarak hemşerilerinden destek istedi. AK Parti il yönetimi içinde hane ziyaretleri sorumlusu olduğu dönemde eş zamanlı çalışma modelini başarıyla uygulayan, sürdürülebilirlik ve istikrarı hedefe alan Şanal, AK Parti teşkilatına önemli kazanımlar sağladı.

ŞANAL: HER DAİM AK PARTİ’NİN NEFERİYİM

Hatay Büyükşehir Gazetesi haber sitemize aday adaylığı süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Şanal; “Sayın Cumhurbaşkanımızın olurları, teşkilat başkanımızın tensipleriyle bu dönemde aday adaylığım konusunda genel merkezin kabulü ile yaralarımızı daha hızlı sarmada, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği istikamette milletimizin sıkıntılarına çare olabilmek ve hemşehrilerimizin yükünü hafifletmek adına, “Türkiye için Hemen Şimdi!” diyerek AK Parti Hatay Milletvekilliği Aday Adaylığı başvurusunda bulundum. Şahsıma tevdi edilen her görevi tüm yol arkadaşlarımla birlikte sultan şehrimizin sorunlarıyla vatandaşlarımızın talepleriyle yakından meşgul olarak, bu kutlu davanın bayrağını kirletmeden taşımanın onurunu yaşadık. Teşkilatın bir neferi olarak, Türkiye yüzyılı için var güçleriyle çalışmaya devam edeceğim. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızı en yüksek oyla bir sefer daha Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir’e, Sayın Binali Yıldırım’a, Hamza Dağ başkanımıza ve AK Parti teşkilatına gönül veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Çıkmış olduğum bu yolda destek ve dualarınızı beklerim” ifadelerini kullandı.

MEHMET ŞANAL KİMDİR?
1989 yılında Antakya’da doğdu. İlk, Orta ve Lise Eğitimini Antakya’da tamamlayan Mehmet Şanal, 2014 yılında AK Parti İl teşkilatı ana kademe hatibi ve hane ziyaretleri sorumlusu olarak önemli görev üstlendiği AK Parti’de daha sonra da 2014 Cumhurbaşkanlığı referandumunda AK Parti Hatay İl Teşkilatı SKM Başkan Yardımcılığı, 2015 genel seçimlerinde AK Parti Hatay İl Gençlik Kolları Teşkilatı propaganda merkezinin oluşturulması, 2017 referandumu sürecinde AK Parti Hatay İl Gençlik Kolları teşkilatı ev ziyaretleri hatibi, 2018-2019 AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Teşkilatı İnsan Hakları Komisyonu Üyesi ve 2019-2021 yılları arasında da AK Parti Çankaya İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı olarak hizmet verdi. 2008-2010 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünden ve 2010-2014 yılları arasında Aksaray Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümlerinden mezun olan Şanal, ticari hayatını inşaat sektöründe sürdürmektedir.
Amatör olarak sportif faaliyetlerle de ilgilenen Şanal, AK Parti’nin her kademesinde verdiği şanlı mücadeleyi TBMM çatısı altında da sürdürmeyi hedefliyor.

En az 10 karakter gerekli