AK Parti Heyetinden HBC’ye Ziyaret

AK Parti Heyetinden HBC’ye Ziyaret

ABONE OL
9 Ocak 2023 14:00
AK Parti Heyetinden HBC’ye Ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Hatay Heyeti, 10 Ocak çalışan gazeteciler günü münasebetiyle Hatay Basın Cemiyeti’ne (HBC) ziyaret gerçekleştirdi.

Hatay Basın Cemiyeti Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarete, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ve AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal’ın yanı sıra, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, AK Parti Hatay Kadın Kolları İl Başkanı Zehra Eren, AK Parti Antakya İlçe Başkanı Emrullah Gülen ve parti temsilcileri de katılım gösterdi.

Ziyaretlerinden dolayı AK Parti Heyetine teşekkür eden Hatay Basın Cemiyeti Başkanı Hikmet Otuzbir, yakın süreçte faaliyete geçirilen cemiyetin amacı ve önemine değindi.

Hatay Basın Cemiyeti olarak ulusal ajans muhabirleri ve yereldeki gazetecilerin oluşturduğu bir cemiyet olduklarını belirten Başkan Otuzbir, “Bizler, aktif olarak gazetecilik mesleğini yerine getirmeye çalışan arkadaşlarla bu yola çıktık. Gazeteciliği hak ettiği yerlere getirmek ve gazetecileri arkadaşlarımızın hakkını savunmak birincil amacımızdı, bu düsturla da yolumuza devam ediyoruz. Biz kimselerle rakip olmak için bir yola çıkmadık, tek bir amacımız var, meslektaşlarımızın hak ettiği değeri görmesi, tüm basın mensubu arkadaşlarımızın da bu cemiyetle hak ettiği değeri göreceklerine inanıyoruz” diye konuştu.

YEŞİLDAL: “BİZDE MAKAM İSTENMEZ VERİLİR”

Medyanın önemli bir güç olduğuna değinen AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal ise “Yeni kurulan Hatay Basın Cemiyeti’ne başarılar diliyorum. Bizleri de kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi. Milletvekili aday adayı olup olmayacağı yönünde gelen bir soruya yanıt veren Başkan Yeşildal, “Bizde makam istenmez, verilir. Şuan için görüşülen bir şey yok, bakacağız zaman gösterecek. Biz görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

YAYMAN: “CUMHURBAŞKANIMIZ OCAK AYI İÇERİSİNDE HATAY’A GELİYOR”

Basına her zaman değer verdiklerini kaydeden TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Cemiyet binasında son dakika açıklaması da yapan Vekil Yayman, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 21-28 Ocak tarihleri arasında Hatay’ımıza ziyaret gerçekleştirecek. Kesin tarih birkaç gün içerisinde netleşir, inşallah Ocak ayında Cumhurbaşkanımızı karşılayacağız” dedi.

YILMAZ: “HBB BİZİ ELEŞTİRMEDEN BORCUNU ÖDESİN”

Antakya Belediyesi Başkanı İzzettin Yılmaz da yerel basına kıymetli olduğunun altını çizerek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Antakya’da Saray Caddesi üzerinde bulunan ve halen neticelenmeyen Mehmet Şah Vakıf İşhanı arazisi konusunda önemli bir açıklamaya yer veren Yılmaz, “Lütfü Savaş, Antakya Belediyesi’nin proje için ödeme yapmadığını söylüyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin bizlere 12 Milyon TL faizler hariç borcu bulunmaktadır, bu borç “Çevre Temizlik Vergisi” borcudur. Bizde diyoruz ki Sayın Savaş, sen önce bu borcunu öde sonra konuşmaya hakkınız olsun” açıklamasında bulundu.

Ziyaret, cemiyet binası önünde gerçekleşen hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

En az 10 karakter gerekli