AK Partili kadınlardan sıfır atık projesi

AK Partili kadınlardan sıfır atık projesi

ABONE OL
7 Haziran 2022 13:43
AK Partili kadınlardan sıfır atık projesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Eren’in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Sıfır Atık Sosyal Girişimcileri Derneği (SASGİD) Türkiye Çevre Haftası münasebetiyle; Sıfır Atık “Anne Bilinçlendirmesi” etkinliği gerçekleştirdi.

Hatay Erol Bilecik Anadolu ve Meslek Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Başkan Eren, annelere Sıfır Atığın sanıldığı gibi sadece geri dönüşümden ibaret olmadığını esas amacının tüketim alışkanlıklarımızı değiştirerek atığımızı sıfırlamamız gerektiğini vurguladı. Ayrıca dünyadaki gıda ve su israfına da değinerek kaynaklarımızı verimli kullanmamız gerektiğini de ifade etti.

KATILIMCILARA DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR BEZ TORBA DAĞITILDI

Dünyadaki çevre kirliliğine değinen Başkan Eren, doğanın verdiği sinyalleri algılayarak harekete geçmemiz gerektiğini ve alışkanlıklarımızı bir daha gözden geçirmemiz gerektiğini söyledi. Sıfır atığın uygulanmasının annelerimiz vasıtasıyla hayatın merkezine alınabileceğini, böylelikle atık oluşumunun azaltılabileceğini vurguladı. Etkinlikte plastik poşet ücretlendirmesinin poşet kullanımını azaltmak için olduğunu ifade etti. Bu konuya dikkat çekmek için de geri dönüşümden üretilmiş bez torbaları katılımcılara hediye etti. Daha sonra Antakya Belediyesi’nde Çevre Mühendisi olan Özgür Gençoğulları Antakya Belediyesi’nin Sıfır Atık uygulamalarını katılımcılara anlattı.

En az 10 karakter gerekli