AK Partililer usulsüzlükleri mahkemeye taşıdı

AK Partililer usulsüzlükleri mahkemeye taşıdı

ABONE OL
15 Eylül 2021 09:07
AK Partililer usulsüzlükleri mahkemeye taşıdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Partili Meclis üyeleri 2020 yılı denetim raporunda tespit edilen usulsüzlük ve suistimaller konusunda HBB Başkanlığına gereğinin yapılması için 31 Mart’ta dilekçeyle talepte bulundu.

HBB aradan yaklaşık 5 ay geçmesine rağmen konuyla ilgili adım atmayınca, HBB Meclisi’nin AK Partili üyeleri konuyu yargıya taşıyarak, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu. Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nin AK Partili üyeleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni Hatay Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet etti. Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz,  Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, AK Parti Hatay Medya Tanıtım Birimi Başkanı Fatih Yüksel, HBB Meclis üyeleri Ramazan Alpaslan ve Mehmet Saruhan adliye önünde konuyla bir basın açıklaması yaptı.

SARUHAN: ADALETİN VERECEĞİ KARARI SAYGIYLA KARŞILAYACAĞIZ

Heyet adına konuşan Mehmet Saruhan, “Sayıştay Raporu ve 2020 yılı denetim raporu için gereğinin yapılması için HBB yönetimine dilekçe vererek talepte bulunmuştuk. Denetim raporunu 31 Mart tarihinde HBB Başkanlığına teslim etmemize rağmen aradan geçen yaklaşık 5 aylık süre içerisinde sorumlularla ilgili herhangi bir girişimde bulunulmadığı için biz de hazırladığımız raporda belirttiğimiz eksik hususların, usulsüzlüklerin ve suistimallerin gereğinin yapılmasını için Hatay Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Yaptığımız bu suç duyurusunda sorumlular hakkında işlem başlatılmasını ve cezalandırılmalarını talep ettik. Takdir edersiniz ki soruşturmalar gizli yapılır. Konu an itibariyle yargıya intikal ettiği için daha fazla açıklama yapmayacağız. Adaletin vereceği kararı saygıyla karşılayacağız” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli