Erten Elektronik
Erten Elektronik
AKGÖL AİLESİNDEN ATA KOLEJİ’NE DESTEK

AKGÖL AİLESİNDEN ATA KOLEJİ’NE DESTEK

ABONE OL
21 Mayıs 2024 22:14
AKGÖL AİLESİNDEN ATA KOLEJİ’NE DESTEK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay eğitim camiasının sembol isimlerinden merhum Atilla Akgöl’ün adını taşıyan Görsel Sanatlar Atölyesi, Akgöl’ün çocukları tarafından kent eğitiminin marka kurumu Ata Koleji’ne kazandırdı.

Depremde tarihi binası yıkılan ve konteyner şartlarında eğitimde kaliteden ödün vermeden hizmetlerini sürdüren Ata Koleji’ne yapılan bu dev destek ile öğrencilere sosyalleşebilecekleri ve eğlenirken eğitim görebilecekleri bir alan daha kazandırıldı. Görsel sanatlar atölyesinin açılışına merhum Akgöl’ün çocukları Korhan ve Batuhan Akgöl kardeşler de hazır bulundu.

TOSYALI’DAN AKGÖL AİLESİNE TEŞEKKÜR

Ata Koleji Vakfı Başkanı Cem Tosyalı, tesisin okula kazandırılmasındaki desteklerinden dolayı merhum Atilla Akgöl’ün çocuklarına teşekkür etti. Görsel Sanatlar Atölyesi’nin eğitime büyük katkı sağlayacağını belirten Ata Koleji Vakfı Başkanı Cem Tosyalı, bu desteğin sadece Ata Koleji’ne değil Antakya’ya da yapılmış bir yardım olacağını belirtti. Atilla Akgöl’ün geçmişinden bu yana eğitime büyük katkılar sağladığını belirten Tosyalı, bayrağı devralan evlatlarının babalarının izinde gitmesinin çok önemli olduğunu belirterek kurumu adına Akgöl ailesine teşekkür etti.

TOPLANAN BAĞIŞLAR İLE OKUL BİLİM ATÖLYESİ DE KAZANDIRILDI

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrası büyük bir yıkım yaşayan Antakya’nın en köklü okulu Ata Koleji, bugün prefabrik bir yapıda varlığını sürdürüyor. Yıkım sonrası, öğrencilere bir umut ışığı olmak isteyen Ankara Uluslararası, Wien West, Bonn Int’l, Reinbach Rotary Kulüpleri bir araya geldi ve Şefika Kutluer’in yardım konserlerinde toplanan bağışlarla birlikte “Ata Koleji Bilim Atölyesi Kurma Projesi”ni hayata geçirildi. Toplanan bağışlar ile Ata Koleji öğrencilerine bir konteyner içinde bilim atölyesi kuruldu. Konteyner ve bilim atölyesi için ihtiyaç duyulan tüm materyallerin temini ve diğer ihtiyaçlar sağlandı.

KUTLUER: ATA KOLEJİ’NİN ÖNEMLİ BİR İHTİYACI KARŞILANDI

Ankara Uluslararası Rotary Kulübünün başkanı Refik Kutluer; “Ata Koleji öğrencilerini mutlu görmek ve harika ifadelerini duymak bizleri de çok mutlu etmekte” demektedir. Türkiye’deki 6 Şubat depremleri sonrası tamamen yıkılan Antakya’daki Ata Kolejine yardım için Ankara Uluslararası Rotary Kulübü başkanı olarak 2 Alman ve 1 Avusturya Rotary Kulübü üyelerini de ikna ederek bu projeyi başlattıklarını. Ayrıca Dünyaca ünlü flüt solistimiz devlet sanatçısı Unicef’İn İyi Niyet Elçisi Şefika Kutluer de verdiği yardım konserleri ile projenin tamamlanmasını sağlamıştır. Ankara International, Wien West, Bonn Int’l ve Reinbach Rotary Kulüpleri ve Şefika Kutluer bir araya geldi ve Şefika Kutluer’in yardım konserlerinde toplanan destekler ve Kulüplerin bağışlarıyla “Ata Kolejinin çok önemli bir ihtiyacı karşılandı” dedi. 

BİLİM SINIFI 19 MAYIS’TA AÇILDI

Bilim sınıfının açılış töreni 19 Mayıs Atatürk’ü Anma – Gençlik ve Spor Bayramında yapıldı. Antakya Ata Kolejinde, Vakıf Başkanı Cem Tosyalı, Ata Koleji öğretmenleri, öğrencileri, Antakya Defne Rotary Kulübü Başkanı İlkay Çinçin ve kulüp üyelerinin katılımıyla açıldı.

Bu dönem #dünyayaumutol mottosuyla hizmetlerine devam eden Rotary , eğitime destek projeleriyle gelecek dönemlerde de umut olmaya devam edecek.

En az 10 karakter gerekli