“Alınan kararlar Hatay’a hayırlı olsun “

“Alınan kararlar Hatay’a hayırlı olsun “

ABONE OL
14 Ocak 2022 22:01
“Alınan kararlar Hatay’a hayırlı olsun “
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediyesi 2022 yılı ilk toplantısında kararlar Cumhur İttifakı İl Başkanları Adem Yeşildal ve Murat Adal’ın destekleri, Cumhur İttifakı İlçe Belediye Başkanları ve Cumhur İttifakı meclis üyelerinin oylarıyla alınarak hizmetlerin önü açıldı.

“ŞOFÖR ESNAFIMIZA HAYIRLI OLSUN”

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısının ardından Cumhur İttifakı Meclis üyeleri basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında; “2022 yılının ilk meclis toplantısını bitirdik. Aldığımız kararlar Hatay halkına hayırlı olsun. İlk kararımız şoför esnafına destek olmak adına 6 ayda bir yapılan yenilemenin yılsonuna kadar uzatıldı. Bu kararla şoför esnafına desteğimiz olmuştur. Şoför esnafına hayırlı olsun.

“HATAY BASIN CAMİASINA HAYIRLI OLSUN

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla aldığımız karar ile yalnızca resmi ilan alan değil, tüm gazetelerin meclis kararlarını yayınlaması ile ekonomik desteklenmesi noktasında tüm meclis üyelerinin oy birliğiyle karar aldık. Tüm gazetecilerimize hayırlı olsun. Huzurevi arazisinin genişletilmesi ile ilgli de karar aldık. Orman Bölge Müdürlüğü açılmasında emeği geçen Cumhur İttifakı’nın 6 milletvekilinin yoğun takipleriyle Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olan ilimiz Hatay artık kendi bağımsız Orman Bölge Müdürlüğüne kavuşmuştur. Onaylayan bu işe destek veren Tarım Orman Bakanımız ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanının daha kendi bütçesini harcamadan 10 Milyon TL destek istemesi mecliste komik anlara sahne oldu. 2,5 Milyar TL bütçesi olan bir belediye başkanının 10 Milyon TL destek istemesiyle birlikte bu konuyu söz konusu Hatay’a hizmet ise 10 Milyon değil 100 Milyon veririz diyerek onayladık. İskenderun Belediye Başkanı’nın hazırladığı ve bu meclise yetiştirmek için çabaladığı tüm Hatay halkının faydalanacağı olimpik ölçülerde yüzme havuzu ve sağlık ocağı kararı meclis gündemine getirilmedi.

HBB’DEKİ SÖZLEŞMELİ PERSONELLERE HAYIRLI OLSUN”

Hatay’a yapılacak yatırımlara destek olalım diyoruz. Ancak kimin yatırımlara engel olduğu ortadadır. Bunun haricinde geçtiğimiz günlerde İskenderun’da yapılacak bir liman dolgusu ile ilgili şahsileştirilmiş bir siyasi pozisyonun 2 ayrı firmanın teklifi daha geldi. Herhangi bir engel olmamakla birlikte Hatay’a yapılacak kamu yatırımı olsun, özel yatırım olsun her türlü desteğe hazırız diyoruz. Ancak liman dolgusu ile ilgili öneri meclis gündemine alınmadı. Yaklaşık 2 milyar dolarlık bir yatırım söz konusu. 2 liman dolgusu önerisini önümüzdeki mecliste bu grup şanlı şekilde onaylayacaktır diyoruz. HBB’de sözleşmeli personellerine de desteğimiz oldu. Komisyona da yollamadan onayladık. Bugün maaşlarını alacaklar. Onlara da hayırlı uğurlu olsun” diyoruz” ifadelerini kullandılar.

Haber: Hikmet OTUZBİR

www.hataybuyuksehirgazetesi.com

En az 10 karakter gerekli