Alpaslan: Savaş Hatay halkını kandırıyor 

Alpaslan: Savaş Hatay halkını kandırıyor 

ABONE OL
4 Temmuz 2021 12:56
Alpaslan: Savaş Hatay halkını kandırıyor 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Belediyesi Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Av. Ramazan Alpaslan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın Hatay halkını kandırdığını söyledi. Alpaslan, teleferik projesine Cumhur İttifakı’nın her zaman tam destek olmasına rağmen Savaş’ın verdiği sözleri yerine getirmediğini belirtti. 

Milyonlarca TL borçlanma yetkisine rağmen teleferik projesinin hala hayata geçirilmediğini hatırlatan Alpaslan, Lütfü Savaş, Cumhur İttifakı üyelerine çamur atıyor ve Hatay halkını kandırıyor. Bu zihniyetten de ancak bu beklenirdi” ifadelerini kullandı. 

Alpaslan yaptığı açıklamada, “HBB Başkanı algılarla Hatay halkını kandırmaya devam ediyor. Teleferik projesinin gerçeklerini size özetleyeyim. HBB İdaresi ilk olarak 2019 yılı Temmuz ayında meclisten 70.000.00,00 ₺ (YETMİŞ MİLYON) borçlanmak üzere kredi talebinde bulundu, bu kredi oy birliğiyle meclisten onaylandı. İdare kredinin 15.000.000,00 ₺ (ON BEŞ MİLYON) bedelini teleferik için kullanacaklarını taahhüt etti. Bu taahhüdünü yerine getirmeyen HBB İdaresi, 2020 yılı Nisan ayında da Teleferik yapım işini, Yap-İşlet-Devret modeliyle yapmak için meclisten yetki istedi ve yine Meclis oy birliği ile bu yetkiyi HBB İdaresine verdi. Üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen teleferik yapım işini vatandaşın hizmetine sunamayan HBB Başkanı Sn. Savaş şimdi kalkmış iktidar partisinin meclis üyelerine çamur atıyor. Söz konusu Hatay olunca her fırsatta HBB yönetimine destek veren iktidar partisinin Meclis üyelerine attığın bu çamur tutmaz Sn. Savaş. Gerçi Hatay’ı çöp, çukur, çamura mahkum bırakan zihniyetten de bu beklenirdi” dedi.

En az 10 karakter gerekli