ALTAY’DAN YELOĞLU’NA GÜÇBİRLİĞİ ZİYARETİ

ALTAY’DAN YELOĞLU’NA GÜÇBİRLİĞİ ZİYARETİ

ABONE OL
4 Mayıs 2024 19:07
ALTAY’DAN YELOĞLU’NA GÜÇBİRLİĞİ ZİYARETİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Muhtarlar Sendikası Genel Başkanı Mustafa Altay, ziyaret ettiği Türkiye Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı Mehmet Yeloğlu’na iki STK arasında güçbirliği teklifinde bulundu.

Türkiye Belediye Başkanları Birliği’nin Türkiye’nin önemli bir sivil toplum kuruluşu haline geldiğini anlatan Yeloğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, birliğin faaliyeti hakkında konuğunu bilgilendirdi. Yeloğlu açıklamasında, “8 arkadaşımızla 2012 yılında kurduğumuz birliğimizin bugünkü üye sayısı 2 bin 500’ü bulmuş durumda. Buralara geleceğimizi o günlerde düşünmek çok zordu. Ama şuna inanıyorduk belediye başkanları gerçekten sahipsiz değiller. Belediye başkanı olduğu zaman içerisinde etkili, başkanlığı bittiği zaman arkadaşlarımız adeta sahipsiz insanlar durumuna düşüyorlar. Biz de belediye başkanlarımızın özlük haklarını sosyal haklarını koruyup kollamak adına bu birliği kurduk” ifadelerini kullandı. 

YELOĞLU: ÜYELERİMİZİN HAKLARI İÇİN TAKİBİMİZ SÜRÜYOR

TBBB’nin faaliyetleri arasında eğitim semineri ve proje çalışmalarının yer aldığına dikkat çeken Yeloğlu; “Kamu ve Sivil Toplum İşbirliği ile Belediyelerde İklim Değişikliği Hakkında Bilgilendirme, Bilinçlendirme ve Eylem Planı Hazırlama Eğitimi Seminerleri” gerçekleştiriyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının görevi; sorunları çözmek ve çözüm önerileri sunmaktır. Bu konuda önemli adımlar attığımızı düşünüyorum” diye konuştu. Ayrıca, belediye başkanlarının haklarının korunup yeni hak kazanımları sağlanması için Ankara bürokrasisinde önemli çalışmaları da takip ettiklerinin altını çizdi.

ALTAY: YELOĞLU’NUN BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUM

Antakya Belediye Başkanlığı döneminde başarılı hizmetlere imza atan Mehmet Yeloğlu’nun Türkiye Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanlığına seçilmesinin kendilerini gururlandırdığını belirten Mustafa Altay, “Değerli başkanımızın çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Türkiye Muhtarlar Sendikası bizde yeni bir sivil toplum kuruluşuyuz. STK’lar her zaman dayanışma içerisinde olmalı ve güçbirliği yapmalıdır. Yakında ülke genelinde örgütlenmeye başlayacak olan sendikamızın muhtarların sesi olacağına inanıyoruz. Ayrıca sendikamız STK’lar ile uyum içerisinde çalışacaktır ve ülkemiz menfaatine atılacak her adıma birlikte hareket edeceğimizin sözünü veriyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye Muhtarlar Sendikası Genel Başkanı Mustafa Altay, kabulünden dolayı TBBB Başkanı Mehmet Yeloğlu’na teşekkür etti.

En az 10 karakter gerekli