ANAOKULU ÖĞRETMENİNDEN ÖRNEK DOĞA DOSTU PROJE

ANAOKULU ÖĞRETMENİNDEN ÖRNEK DOĞA DOSTU PROJE

ABONE OL
8 Aralık 2021 15:42
ANAOKULU ÖĞRETMENİNDEN ÖRNEK DOĞA DOSTU PROJE
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Zübeyde Hanım Anaokulu öğretmenlerinden Mediha Gül Okutan tarafından, eTwinning kapsamında, ‘Doğa Gönüllüleri İş Başında Projesi’ isimli bir proje başlatıldı.

Aynı okuldan öğretmen Esra Erdoğan’ın da dahil olduğu proje, Ekim ayında başladı. Proje ile ilgi bilgi veren Anaokulu öğretmeni ve proje kurucusu Mediha Gül Okutan, “Hedefimiz, öğrencilere doğa sevgisini kazandırmaktır. İklim değişikliğinin ne olduğunu öğretmek ve bu konuda duyarlılıklarını arttırmaktır. Bu kapsamda, doğal afetleri önleyici çözümler üretmek ve ülkelerin perma kültürel uygulama örneklerini inceleyerek ülkemiz sorunlarına entegre etmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Çevre eğitimi ve açık alan faaliyetlerinin ülkeler ve şehirlerarası farklı deneyimlerini paylaşabilmek adına, proje kapsamında paydaşlar ile yerinde gözlem yaptıklarını söyleyen Okutan, “Ekim ayında başladığımız projeyi Ocak ayında, Türkiye’nin dört bir yanındaki diğer üyeleri ve 2 yabancı üyesi ile aralarında yerel tohum hediyeleşmesi yapılarak sonlandırılacaktır” ifadelerine yer verdi.

DOĞA DOSTU PROJE

Projede, 10 Türk, 2 yabancı öğretmen üye ve toplamda 180 öğrenci ile çeşitli etkinliklerin yapıldığı ‘Doğa Gönüllüleri İş Başında Projesi’ ile şuana kadar doğa dostu ulaşım araçları, rüzgâr enerjisi ve güneş enerjisi ve kompost tohum topu ile ilgili eğitimler verilerek, çeşitli el işleri yapıldı.

Etkinliklerin Ocak ayına kadar devam edeceğini ifade eden Okutan, “‘Doğa Gönüllüleri İş Başında Projesi’ kapsamında öğrencilerimizle beraber; Orman yangını nasıl olur, nasıl önlem alınabilir?, doğayı temiz tut etkinliği, heyelan deneyi, perma kültürel tarımla kompost yapımı, meyve tohumlarından tohum topu yapımı, topraksız tarım, kağıtsız etkinlikler ve enerji tasarrufu gibi birçok konuda eğitimler verilerek, akıllarda kalması adına etkinlikler yapılacak” dedi.

En az 10 karakter gerekli