“Antakya Ayakkabıcılar Sitesi yükseliyor”

“Antakya Ayakkabıcılar Sitesi yükseliyor”

ABONE OL
10 Aralık 2022 22:23
“Antakya Ayakkabıcılar Sitesi yükseliyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haber: Hikmet OTUZBİR

Hatay’da Ayakkabıcıların büyük bir heyecanla beklediği Antakya Ayakkabıcılar İhtisas Küçük Sanayi Sitesi’nin yapımına başlandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın kredi desteğiyle yapımına başlanan sanayi sitesi 3 yıl içerisinde tamamlanacak ve 10 bin kişiye istihdam sağlayacak. Antakya Ayakkabıcılar İhtisas Küçük Sanayi Sitesi’nin yapımına başlandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın kredi desteğiyle yapımına başlanan sanayi sitesi 3 yıl içerisinde tamamlanacak ve 10 bin kişiye istihdam sağlayacak. Günde 60 bin çift erkek ayakkabısının üretildiği Antakya’da yapılacak olan Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi 10 bin kişiye istihdam sağlayacak. Antakya ayakkabısının markalaşmasında önemli rol oynayacak. Antakya Ayakkabıcılar İhtisas Küçük Sanayi Sitesi’nin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının destekleriyle yapımına başlandığını belirten, Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz, sanayi sitesinin 220 dönüm üzerine kurulacağını söyledi.

YÜZDE 70’İ BAKANLIK KREDİSİYLE YAPILACAK

Antakya’da yapımına başlanan Ayakkabıcılar sitesinde 183 ayakkabı atölyesi bulunduğunu belirten Teksöz, “Ayakkabı atölyelerinin yüzde 70’i Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın verdiği krediyle, yüzde 30’u da esnafın parasıyla yapılacak. En büyük avantajımız ise inşaat malzemelerinde yüzde 18’lik KDV tutarının ödenmeyecek olması. Altyapısı da Hatay Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılacak” dedi.

183 AYAKKABICI ESNAFIMIZ İŞLETME SAHİBİ OLACAK

Sanayi sitesinin yapım işinin müteahhit firmaya 6 Aralık 2022’de yapılan yer teslimatının ardından başladığını belirten Teksöz, “Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi projesi uzun yıllardan bu yana süre gelen bir proje. Ayakkabıcı esnafının büyük bir heyecanla beklediği bu projemiz artık hayal olmaktan çıktı. Toplam 220 dönüm arazi üzerine kurulacak olan sanayi sitemizde, yapılacak 3 ve 4 katlı binalarda toplam 183 ayakkabıcı esnafımız işletme sahibi olacak.”

ANTAKYA AYAKKABISI MARKALAŞACAK

“Antakya Ayakkabıcılar İhtisas Küçük Sanayi Sitesi tamamlandığında ayakkabıcı esnafımız daha sağlıklı ortamlarda çalışma imkanı bulacak. Daha geniş alanlara sahip oldukları için teknolojiden yararlanabilecek. Esnafımızın mesleğe bakış açıları değişecek. Son teknoloji kullanılarak seri üretime geçilecek ve daha kaliteli ayakkabıcılar üretilmiş olacak. Markalaşma yolunda büyük adımlar atılacak. Bu değişimle birlikte günde 60 bin çift erkek ayakkabısının üretildiği ilimizde ihracat artacak.” dedi.

3 YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK

Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi’nin en büyük katkısının da istihdam olacağını belirten Teksöz, “Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi 10 bin kişiye iş imkanı sağlayacak ve ilimizin istihdamına büyük katkı verecek. Bunun yanında hem ilimizin hem de ülkemizin ekonomisine katma değer sağlayacak. Sitemizin yapımına başladık. 3 yıl içerisinde tamamlayıp ayakkabıcı esnafımıza anahtar teslimi yapacağız.” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli