Antakya Semerciler Çarşısı’nda hayat normale dönüyor

Antakya Semerciler Çarşısı’nda hayat normale dönüyor

ABONE OL
22 Mayıs 2023 11:06
Antakya Semerciler Çarşısı’nda hayat normale dönüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asrın felaketini yaşayan Hatay’ın Antakya ilçesinde Uzun Çarşı’nın en kalabalık mekanlarından olan Semerciler Çarşısında tadilat işlemlerinde sona yaklaşıldı.

Depremin ardından yıkılan işyerleri ve girilemeyecek sokakların olduğu tarihi Semerciler Çarşısında Antakya Semerciler Çarşısı Güzelleştirme ve Dayanışma Derneğinin çabaları sonucunda yapılan enkaz kaldırma çalışmalarında sona yaklaşıldı. Büyük bir bölümünün kullanılabilir duruma geldiği çarşıda Antakya Belediyesi temizlik ekibi harıl harıl temizlik çalışması yapıyor.

DEVİREN: BELEDİYE BAŞKANIMIZ İZZETTİN YILMAZ’A TEŞEKKÜR EDERİM

En kısa zamanda semerciler çarşısını eski haline getireceklerini söyleyen Antakya Semerciler Çarşısı Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Deviren;” Çarşımız çok kötü durumdaydı. Aynı memleketimiz gibi. Maalesef bu deprem felaketi hepimizin canını çok yaktı. Kayıplarımız oldu. Allah’tan rahmet diliyorum hepsine bizlere de sabırlar diliyorum. Hala tedavi gören hemşerilerime de rabbimden şifalar diliyorum. Tarihi Uzun Çarşı’nın en işlek noktalarından biri olan semerciler çarşımızı eski haline getirebilmek adına Antakya Semerciler Çarşısı Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği yönetimimiz ve buradaki esnaf arkadaşlarımız ile birlikte var gücümüzle çalıştık.

İNŞALLAH ESNAFIMIZ ESKİ GÜNLERİNE DÖNECEK

Bugün gördüğünüz gibi girilemeyecek olan caddelerimizde temizlik çalışması yapılıyor. Temizlik çalışmasını gerçekleştiren Antakya Belediyesi temizlik ekibine, Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Şener’e ve her daim destekleri ile yanımızda olan İzzettin Yılmaz başkanıma çarşımız adına büyük şükranlarımı sunuyorum. Burada çalışmalarımız devam etmektedir. İnşallah işyerini açan esnaf sayımız günden güne artacak ve o eski günlerimize hep birlikte kavuşacağız” dedi.

En az 10 karakter gerekli