ANTAKYA’NIN BEKLEDİĞİ MÜJDE; VAKIF İŞHANI YERİ ŞEHİR MEYDANI OLACAK

ANTAKYA’NIN BEKLEDİĞİ MÜJDE; VAKIF İŞHANI YERİ ŞEHİR MEYDANI OLACAK

ABONE OL
9 Mart 2021 08:38
ANTAKYA’NIN BEKLEDİĞİ MÜJDE; VAKIF İŞHANI YERİ ŞEHİR MEYDANI OLACAK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz Köprübaşında yıkılan Vakıf İşhanı yerinin Şehir Meydanı olarak Antakya’ya kazandırılacağının müjdesini verdi.

Başkan Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “ Uzun yıllar şehrimizin gündeminde olan Antakya İlçemizin Köprübaşı mevkiinde yer alan sembol binalardan Mehmet Şah Vakıf İş Hanının şehir meydanı olması için,  Hatay Milletvekillerimiz,  Hatay Valimiz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız ve STK’larımızın verdiği destek ile çalışmalar yürütüyorduk.
Hatay Milletvekillerimiz tarafından bu çalışmalar Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy ile yaptıkları istişare neticesinde, Sayın Bakanımız konun çözümü doğrultusunda Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan başkanlığında gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdi.
Bu talimat doğrultusunda 08 Mart 2021 Pazartesi günü Valimiz Rahmi Doğan başkanlığında, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Vakıflar Bölge Müdürü Ümit Gökhan Çiçek’in de katılımıyla düzenlenen toplantıda, Vakıf İşhanı alanının Şehir Meydanı olması için ön protokol imzalamanın heyecanını yaşıyoruz.
Şehrimizin tüm dinamiklerinin tek yürek olarak gayret gösterdiği Vakıf İşhanı yerinin Şehir Meydanı olmasıyla tarihi kent dokusu ortaya çıkarılmış ve kente nefes alacak bir alan daha kazandırılmıştır. Bu tarihi ve önemli adımın tarafı olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

 

En az 10 karakter gerekli