“Antakya’nın zenginlikleri Lezzet Festivali ile tanıtılıyor”

“Antakya’nın zenginlikleri Lezzet Festivali ile tanıtılıyor”

ABONE OL
21 Mayıs 2022 23:28
“Antakya’nın zenginlikleri Lezzet Festivali ile tanıtılıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Antakya’nın tarihi, gastronomi ve kültürel zenginliklerini gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor.

       Kent genelinde imar faaliyetleriyle kalkındırılan Antakya’yı, tüm Türkiye’ye tanıtmak amacıyla düzenlenen Antakya Lezzet Festivali ile tanıtan Başkan Yılmaz, 2 günde onbinlerce Antakyalıyı ağırladı. 

Antakya’nın binlerce yıllık tarihi birikimi, medeniyetlerin katkılarıyla oluşmuş gastronomi kültürü ile gerçekleşen yatırımlarla güzelleşen Antakya’yı tanıtmak için gerçekleşen festival kapsamında ilk gün geçit töreni ve açılış seremonisi düzenlendi. Gecenin ilerleyen saatlerine dek vatandaşlar, festival kapsamında açılan stantları gezdi.

ANTAKYA’NIN GÜZELLİKLERİ TÜRKİYE’YE TANITILDIVatandaşlarla tek tek ilgilenen Başkan Yılmaz, festivalin ikinci gününde Türkiye’nin dört bir yanından gelen youtuber ve influencerlar ile bir araya geldi.

Sosyal medyada milyonlara hitap eden isimler ile bir araya gelen Başkan Yılmaz, düzenlenen Antakya Lezzet Festivali’ni bu isimlere tanıttı. Festival alanında ünlü isimleri ağırlayan Başkan Yılmaz, sosyal medyanın gücünü kullanarak, milyonlara ulaşmayı başardı.

Sosyal medya aracılığıyla milyonlarca yurttaş, Antakya’da gerçekleşen val coşkusuna ortak oldu. Yemek Workshop, Etkinlikler ve Yarışmalar ile Antakyalılar, hem yarıştı, hem eğlendi. Yarışmalar vasıtasıyla Antakya’nın lezzetleri bir kez daha sergilendi.

YILMAZ: ANTAKYA’MIZIN ZENGİNLİKLERİ PAYLAŞMAKLA BİTMEZProgramlara katılan tüm vatandaşlara şükranlarını ileten Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Antakya’nın binlerce yıllık kültüründen damıtılarak gelen bu lezzetlerin paylaşmakla bitmeyeceğini belirtti.

Düzenlenen festival ile kentin güzelliklerini bir kez daha sergileme imkanı bulduklarını ifade eden Yılmaz; “Antakya’mız dünyanın en güzel yerlerinden birisidir. Gerek tarihi ile olsun, gerekse vatansever ve yardımsever insanları ile olsun, gerekse de lezzetleri ile olsun biz Antakyalılar olarak ne kadar övünsek azdır.

Hatay Valiliğimizin himayelerinde ve Antakya Belediyemizin ev sahipliğinde düzenlenen bu etkinlikler vesilesiyle uzun zamandır ayrı kaldığımız vatandalarımızla bir araya geldik. Bu coşkuyu hep birlikte yaşadık. Antakya’mız her anlamda çok zengin. Bu zenginlikleri dün ve bugün hemşerilerimizle, kentimizin ve ülkemizin dört bir yanından gelen vatandaşlarla ve sosyal medya fenomenleri vasıtasıyla da tüm dünya ile paylaştık. İnanın bu topraklar o kadar zengin ki bizim değerlerimiz paylaşmakla bitmez. Bu festivalin amacı da değerlerimizi, zenginliklerimizi paylaşarak tüm dünyayı Antakya’mıza davet etmektir. Bu vesileyle herkesi medeniyetler diyarı Antakya’mıza bekliyorum. Festivalimizin düzenlenmesinde emeği olan, festivalimize katılan herkese de teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.Festival, üçüncü ve son gün olan Pazar günü gerçekleşecek olan programlar ile sona erecek.Haber: Hikmet OTUZBİRwww.antakyatv.com

En az 10 karakter gerekli