Arslan, Yayman ve Yavuz Gaziler Günü’nün 100. yılında vefa örneği sergiledi

Arslan, Yayman ve Yavuz Gaziler Günü’nün 100. yılında vefa örneği sergiledi

ABONE OL
19 Eylül 2021 23:43
Arslan, Yayman ve Yavuz Gaziler Günü’nün 100. yılında vefa örneği sergiledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırıkhan Kaymakamı Mahmuthan Arslan, Milletvekili Doç. Dr. Hüseyin Yayman ve Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz Gaziler gününün 100. Yılında Ahde Vefa Örneği sergiledi.

100. Yıl Programı ilk olarak Cumhuriyet Meydanında ki Atatürk anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının anıta çelenk sunumu ve saygı duruşunun yapılıp İstiklal Marş’ının okunması ile başladı. Burada günün anlam ve önemine binaen Muharip Gaziler Dernek Başkanı Mehmet Yalçın Konuşma yaptı.

Çelenk sunum programının ardından protokol üyeleri ve Gaziler Başkan YAVUZ’U makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından, Kaymakam Arslan, Milletvekili Yayman ve Başkan Yavuz, Kırıkhan’lı Gazilerimiz Mehmet Hanifi Çeler ve Mehmet Tahra’yı ziyaret etti.

Gaziler gününün 100. Yıl programı Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı tarafından ortaklaşa olarak Gaziler onuruna verilen yemek programı düzenlendi.

Programda yapılan ortak açıklamada; “ Vatanımız için canlarını, kanlarını hiçe sayan Şehitlerimizi ve Gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan (c.c.) Rahmet diliyoruz. Ruhları Şad, mekânları Cennet olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün gazilerimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Bu Vatan ve aziz Milletimiz sizlere her daim minnettar kalacaktır. Ayrıca Devlet olarak geçmişte olduğu gibi bugünde bugünden sonrada ilelebet her daim sizlerin yanında olacaktır.” Denildi.

Yapılan açıklamanın ardından100. Yıl programları sona erdi.

Gaziler gününün 100. Yıl programlarına Kaymakam Mahmuthan Arslan, Milletvekili Doç. Dr. Hüseyin Yayman ve Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un yanı sıra Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Ahmet Erol Yiğitalp, İlçe Başkanı Ömer Erdal Çelik, Emniyet Müdürü Gediz Esen, Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kenan Özmen, Şehit ve Gaziler Dernek Başkanı Bestami Antepli, Muharip Gaziler Dernek Başkanı Mehmet Yalçın ve Ak Parti ilçe teşkilatı katıldı.

En az 10 karakter gerekli