Baltacı: Ambulansa yol ver

Baltacı: Ambulansa yol ver

ABONE OL
28 Aralık 2020 18:58
Baltacı: Ambulansa yol ver
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikleri Derneği Genel Başkanı Abdullah Baltacı, yapılan ambulans takviyeleriyle güçlenen sağlık teşkilatının daha etkin ve aktif çalışabilmeleri için araç sürücülerinin ambulanslara yol vermelerini istedi.
Baltacı, yaptığı açıklamada, Sağlık sisteminin topyekûn bütün fertleri başta olmak üzere, milletçe mücadele verdiğimiz bu zorlu savaşta; sağlık çalışanlarımızın özverisi ve fedakarlığı ülkemiz adına bir gurur tablosu olmuştur. Bu zorlu savaşta cephenin en önünde yer alan sağlık ordumuzun tüm bireylerine teşekkür ediyorum. Ülkemiz bugün bakıldığında acil sağlık hizmetlerinde, ambulans donanımı ve vakaya ulaşım süreleri ile Dünya’da örnek ülkelerden birisi olmuştur. 112 ekiplerimiz şehir merkezlerinde maksimum 10, kırsalda maksimum 30 dakika da vakalara ulaşmaktadır. Sağlık Bakanlığımıza bağlı 5 bin 940 ambulans, 39 bin 432 personel, 3 bin 26 adet 112 istasyonu mevcut olup ayrıca 6 deniz ambulansı, 240 kar paletli ambulans, Motosiklet ve özel donanımlı ambulansların yanı sıra 17 helikopterimiz, 3 tane uçak ambulans ile Dünyanın herhangi bir yerinde ihtiyacı olan vatandaşımızı ülkemize getirebilecek güce şükürler olsun eriştik. Vatandaşlarımıza daha hızlı ve kesintisiz sağlık hizmeti sunmak amacıyla her yıl önceden planlaması yapılan yeni ambulansların yurt genelinde teslimatları devam etmektedir.
SAĞLIK ÇALIŞANLARINA EMEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM
Bu kapsamda Hatay ilimize de ilk etapta 3’ü yenidoğan ambulansı olmak üzere toplam 38 adet yeni ambulansın teslimatı gerçekleşmiştir. Son günlerde bu konuda sosyal medya da yer alan gerçek dışı ifadeleri üzülerek takip etmekteyiz. Hatay’a tahsis edilen yeni ambulansların Covid-19 vakaları nedeniyle acilen ilimize gönderildiği şeklinde yer alan ifadeler asılsızdır. Sağlık sistemine ve sağlık çalışmalarımıza en çok ihtiyaç duyduğumuz böylesi zor bir dönemde, olumlu bir hizmeti, olumsuz gibi göstererek gerçeği yansıtmayan ifadelerle, vatandaşlarımızın sağlık sistemine olan güven duygusunu zedeleyecek ve toplumu huzursuzluğa sevk edecek ifadelerden titizlikle kaçınılmalıdır. Sağlık sistemimiz tüm yoğunluğa rağmen etkin şekilde hizmet vermektedir. Tüm vatandaşlarımızdan salgın dönemi boyunca kendilerinin ve toplumun sağlığını korumak adına maske, mesafe ve hijyen kurallarını aksatmadan uygulamalarını ve sağlık çalışanlarımızın iş yükünü hafifletmelerini diliyoruz. Ülkemizde özellikle son dönemde hızlı bir gelişim ve dönüşümün yaşandığı Acil Sağlık Sisteminde en önemli paya sahip olan Acil Tıp Teknisyeni, Paramedikler ve Ambulans sürücüleri gece, gündüz demeden canla başla görev yapmakta ve çalışma alanında yaşadıkları sorunlar ve özlük haklarının iyileştirilmesi adına daha gerçekçi çözümler üretilmesini beklemektedir. Salgınla karşılaştığımız ilk günden itibaren ülkemizin dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine daha etkin ve daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunabilmek adına fedakarca görev yapan meslektaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyor, bu uğurda canlarıyla bedel ödeyen tüm sağlık çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli