BAŞHEKİM BAYRAKÇIOĞLU COVİD-19 SÜRECİ ANLATTI   ALTIN DEĞERİNDE TAVSİYELER

BAŞHEKİM BAYRAKÇIOĞLU COVİD-19 SÜRECİ ANLATTI ALTIN DEĞERİNDE TAVSİYELER

ABONE OL
17 Ocak 2021 16:56
BAŞHEKİM BAYRAKÇIOĞLU COVİD-19 SÜRECİ ANLATTI   ALTIN DEĞERİNDE TAVSİYELER
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs mücadelesinde salgının ilk gününden bu yana hastalarıyla birebir ilgilenen ve gece gündüz demeden vaktini hastanede geçiren Hatay Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mahmut Bayrakçıoğlu, yakın bir süre önce atlattığı koronavirüs’e karşı verdiği mücadeleyi anlatarak vatandaşlara tavsiyelerde bulundu.
TEDAVİMİN İLK 7 GÜNÜ EVDE UYGULANDI
Ateşinin yükselmesi üzerine hastanede tetkik yaptırdığını ve Covid-19 testinin pozitif çıktığını ifade eden Başhekim Bayrakçıoğlu, tetkiklerinin normal olmasının ardından tedavisine evde başlandığını dile getirdi.
Başhekim Bayrakçıoğlu: “Tedavimin ilk 7 günü evde uygulandı. İmmobilizasyon dediğimiz, tamamen yatak istirahati, hiç hareket etmeme üzerine kurulu tedavimi ve önerileri uyguladım. 7. günden sonra ateşimin düşmemesi ve yükselmesi üzerine tekrar tetkiklerimizi yaptırdık değerlerde hafif yükselmeler olması üzerine doktor arkadaşlarım, tedavimin hastanede devam etmesi gerektiği belirttiler.
Bunun üzerine hastanede yatarak tedavim devam etti. 5 gün boyunca da hastanede tedavim yapıldı ve sonra çok şükür değerlerim normale döndü. 1 haftada evde istirahat ettim. Tedavim süresince ilaçlarımı eksiksiz uyguladım. Önerilere dikkatle uydum, özellikle de istirahat ve hareket kısıtlamasını eksiksiz devam ettirdim. Tedavim süresince bağışıklık direncini yükseltecek tüm vitamin ve gıdaları alarak, doktor arkadaşlarımızın önerilerini eksiksiz olarak uyguladım.” diye belirtti.
NEFES ALMANIN KIYMETİNİ ANLADIK
Koronavirüsü yenerek görevine devam eden bir doktor olarak, hastalığa karşı vatandaşlara uyarılar ve tavsiyelerde bulunan Başhekim Bayrakçıoğlu:“ Bu hastalık gerçekten çok farklı bir rahatsızlık. Bu rahatsızlık boyunca nefes almanın ne kadar kıymetli olduğunu anladık. Bu hastalık her bireyde farklı seyredebiliyor. Çok ağır da seyredebiliyor çok hafif de seyredebiliyor.Bu süreçte ilaçların eksiksiz kullanılması, istirahat ve önerilerin tamamen uygulanması şart. Bu süreç sonunda hasta olan kişilerin tekrar aynı hastalığa yakalanmama garantisi yok. Bu hastalığı geçiren veya geçirmeyen insanların, hasta olup aşı uygulanmış olsa bile maske ve mesafe kurallarını eksiksiz uygulaması gerekiyor.” şeklinde konuştu.
MASKE MESAFE HAYATIMIZA GİRDİ
Vatandaşlar arasında, Kovid-19 hastalığı süresince verilen ilaçların kullanılmaması yönünde oluşan söylentiler hakkında da açıklamalar da bulunan Başhekim Bayrakçıoğlu: “ Bizler, hastalığa yakalanan tüm vatandaşların ilaçları kullanmasını istiyoruz. Eksiksiz tüm önerileri; istirahat, yatak istirahati, kendilerini izole etmelerini ve hastalığı geçirdikten sonra da , tedbiri elden bırakmamalarını, maskeyi, sosyal mesafeyi ve hijyen kurallarını eksiksiz uygulamaları gerektiğini belirtiyoruz. Pandemi süresince bunu uygulamak zorundayız. Maske ve mesafe hayatımıza girmiş durumda. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın bu kurallara uymasını şiddetle dile getiriyoruz.”şeklinde konuştu.
TOPLU ORTAMLAR KURULMAMALI
Kalabalık ortamlar, evlerde yapılan gün toplanmaları, toplu misafir kabul etme durumlarının hastalığın yayılması ve artmasında önemli bir rol üstlendiğini belirten Başhekim Bayrakçıoğlu: “Bu tür uygulamaların yapılması hastalığın yayılmasına, ağır hasta sayısının artmasına ve tavsiyelere uyulmayarak bu tür uygulamaların yapılması maalesef arttırıcı rol oynadı. Biz kesinlikle bu tür etkinliklerin aşılamalar bittiğinde bile vatandaşlarımız tarafından yapılmamasını öneriyoruz. Hastalık şu anda çok şükür, Antakya’da, Hatay’da ve ülkemizde azalmış durumda. Bu azalmanın devam etmesi için vatandaşların toplu bir şekilde bir arada bulunmaması ve
daha dikkatli olmalası gerekiyor.” İfadelerini kullandı.
“MUTLAK SURETTE UYULMALI”
Günlük hayatta ve sosyal medyada vatandaşlar arasında yayılan “aşı olduktan sonra hastalık bulaşmıyor” söylentileri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başhekim Bayrakçıoğlu: “Hastalığı geçiren biri, hastalığı geçirmiş olsa bile belli bir müddet sonra tekrar bu hastalığa yakalanabiliyor. Bu şu demek oluyor; aşı yapılmış birinin tekrar hastalığa yakalanmama garantisi yok. Evet aşı veya hastalık vücutta antikor oluşturuyor. Vücut koruyucu sistemleri harekete geçiriyor. Ancak bu tekrar hasta olmayacağı garantisini kişiye vermiyor. O yüzden vatandaşlar aşı yapılmış bile olsa, hastalık geçirmiş bile olsa kendini bırakmamalı tedbirlere; özellikle de maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına özenle dikkat edilmeli. Tüm vatandaşlarımızdan bu tavsiyelere mutlak surette uyulmasını hassasiyetle istiyoruz.” diyerek konuşmalarına son verdi.

En az 10 karakter gerekli