Erten Elektronik
Erten Elektronik
BAŞKAN ÇİNÇİN TOBB GENEL KURULUNDA “HATAY’I ANLATTI

BAŞKAN ÇİNÇİN TOBB GENEL KURULUNDA “HATAY’I ANLATTI

ABONE OL
17 Mayıs 2024 21:43
BAŞKAN ÇİNÇİN TOBB GENEL KURULUNDA “HATAY’I ANLATTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen TOBB, 80. Genel Kurul’unda Hatay’ı anlattı.

Vergi muafiyetinden özel afet bölgesi ilanına, rezerv alandan mücbir sebep durumuna değin çok sayıda maddeyi katılımcılara ileten Çinçin, ayrıca Genel Kurul’un ardından Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Şahutoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çemtaş, Meclis Üyesi İbrahim Uçar, Genel Sekreter Ali Mullaoğlu ve TOBB Hatay İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Dablan ile birlikte Türkiye Odalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti.

HİSARCIKLIOĞLU İLE BULUŞMANIN GÜNDEMİ “HATAY”

Başkan Çinçin, Hisarcıklıoğlu ile gerçekleşen görüşmeye yönelik yaptığı bilgilendirmede; “Ziyaret esnasında Başkanımıza İlimizin 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve ilimizde büyük tahribat yaratan depremin izleri ve deprem sonrasında yaşanan süreci aktarma fırsatı yakaladık. Deprem sonrasında Oda Üyelerimiz tarafından bizlere aktarılan birçok sorunun çözülmesi noktasında taleplerimizi dile getirdik. Bu talepler; Ödenmeyen KOSGEB hibe ve kredilerinin, nakit akışında büyük sıkıntılar yaşayan üyelerimizi bir kez daha mağduriyete uğrattığını, İlimizin bir an önce “Özel Afet Bölgesi” ilan edilmesi gerekliliğini, Mücbir sebep nedeni ile SGK ve vergi muafiyetlerinin uygulanmasını ve KGF ve yüksek faiz oranlarının yarattığı mağduriyetler ile ilgili istişarelerde bulunduk. Ayrıca Deprem sonrasında şehrimizin yeniden inşası noktasında belirlenen Rezerv alanları ile ilgili sorunları ve yeniden yapılanması sürecinde planlama konusunda yaşanılan belirsizliği aktararak bir an önce belirsizliğin ortadan kaldırılması gerektiğini ve yeniden yapılanma sürecinde ilin tüm dinamiklerinin sürece dahil edilmesi konularında fikir alışverişi yaptık. Ağırlamalarından dolayı Sayın Başkan’a teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli