“Başkan Çinçin’in 2018’de Antakya sebze hali çağrısına HBB sessiz kalmaya devam ediyor”

“Başkan Çinçin’in 2018’de Antakya sebze hali çağrısına HBB sessiz kalmaya devam ediyor”

ABONE OL
8 Eylül 2021 16:40
“Başkan Çinçin’in 2018’de Antakya sebze hali çağrısına HBB sessiz kalmaya devam ediyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin’in, geçtiğimiz yıl yaptığı Antakya sebze halinin Antakya halkına yakışmadığı ve acilen yeni bir yere taşınması çağrısına HBB cephesi sessiz kaldı. Hatay halkının sağlığı için bu halin acilen taşınması ve modern bir tesisin kurulması çağrısını yapan ve HBB Başkanı Lütfü Savaş’ı göreve davet eden Çinçin’in çağrısının üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen konuyla ilgili hiçbir adım atılmaması tepkilere yol açtı. Kendisi bir doktor olan Lütfü Savaş’ın halkın sağlığıyla oynanan bu yeri neden taşımadığını sorgulayan vatandaşlar ise Başkan Çinçin’in çağrısını alıntılayarak, tüm yöneticileri konuya çözüm bulmaya davet ettiler.

BAŞKAN ÇİNÇİN NE DEMİŞTİ?

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, 6 Mayıs 2020 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Modern bir sebze hali Antakya’nın hakkı değil mi? Değerli Hemşehrilerim, insanlık için olağanüstü zorlu ve yıpratıcı bir süreçten geçmekteyiz. Düşününki Dünya’nın bir ucunda, Çin’de rastlanan Covid-19 adlı bir virüs tüm dünyayı bir anda esir alıyor, tüm sistemi çökertiyor ve yaşam biçimimizi değiştiriyor.

Peki insanlık olarak Covid-19’dan çıkarımlarımız nelerdir diye sorsak;1-Tüketim ağırlıklı değil, üretim ağırlıklı modele geçiş yapmak zorunda olduğumuzu2-“Doğayı vahşice tahrip etme, doğayı koru, doğa da seni korusun” anlayışını yaşam felsefesi haline getirmemiz gerektiğini3-Sağlığın en önemli hazinemiz olduğunu4-Tarımın bir ülkenin olmazsa olmaz, en stratejik sektörlerden biri olduğunu5-Bilime yatırımın insanlığa yatırım olduğunu6-Temizlik ve hijyenin hayatımızda ne kadar önemli olduğu sonuçlarını çıkarabiliriz. Bu sürecin bize gösterdiği en önemli hususlardan biri, şüphesiz ki hayvansal ve bitkisel ürünlerin satışa sunuldukları tüm ortamların (Mezbahane, Hal gibi) sıkı denetimden geçmesi ve bu yerlerin modern ve hijyenik olmasıdır.Ben Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı kimliğim ve memleketin bir evladı olarak, gelecekte çocuklarımıza miras bırakacağımız temiz bir çevre için birçok platformda paylaşımlarda bulundum.

Bu konuda en önemli paylaşımlarından biri de 2018’de paylaşmış olduğum “ANTAKYA SEBZE HALİ’nin” durumunu anlatan paylaşımım idi. Konunun şu günlerde ne kadar önemli olduğunu bir kez daha fark ettim. Meyve ve sebzeler sofralarımızın olmazsa olmazıdır. Şimdi ben sizlere sormak istiyorum?Biz Antakyalılar olarak modern bir Sebze Halimiz olsun derken çok mu büyük, ulaşılması zor bir talepte bulunuyoruz?İçinde bulunan tacirlerin sağlıklı bir ortamda çalışacağı, alışverişe giden küçük esnafın hijyenik bir ortamda alışveriş yapabileceği ve halkımızın sağlıklı bir şekilde Sebze ve Meyveye ulaşacağı modern bir hal istiyoruz.Bu talebimiz Anayasal hakkımızdır. Gıdaların sağlıklı bir ortamda sağlıklı bir şekilde dağıtılması aynı zamanda temel insan haklarını ilgilendiren bir konudur. Ürünün tüketiciye hijyenik ortamda kavuşturulmasını sağlamak Halk Sağlığı için olması gerekendir ve yöneticilerimizin asli görevlerindendir. Bu duygu ve düşüncelerle buradan bir kez daha sesimizi duyurmak istiyoruz. Ülkemizde ve dünyada yaşanan Covid-19 sürecinden ders çıkartarak Modern bir Sebze Hali’ne kavuşmak istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Vatandaşlar, HBB’den konuya acil olarak çözüm getirmelerini istedi ve yıllar önce bu sebze hali konusunu gündeme taşıyan ATSO Başkanı Hikmet Çinçin’e teşekkür ettiler. (Haber: Hikmet OTUZBİR)www.hataybuyuksehirgazetesi.com

En az 10 karakter gerekli