Başkan İzzettin Yılmaz hizmetleri tanıttı

Başkan İzzettin Yılmaz hizmetleri tanıttı

ABONE OL
15 Ekim 2022 17:43
Başkan İzzettin Yılmaz hizmetleri tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, 95 mahalle muhtarı, STK başkanları, siyasiler ve basın mensuplarıyla bir araya gelerek hizmetlerini aktardı.


Antakya’yı her gün farklı hizmetlerle buluşturduklarını vurgulayan ve Antakya için çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Yılmaz, Antakya’da gerçekleşen hizmetleri sunum ile katılımcılara anlattı. Antakya Ottoman Otel’de gerçekleşen tanıtım toplantısına Başkan Yılmaz’ın eşi Saadet Yılmaz, AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz, Hatay Ülkü Ocakları İl Başkanı Alihan Döner, muhtarlar ve eşleri, STK başkanları ve basın mensupları katıldı.


2019’DAN BU YANA GURURLA HİZMET VERİYORUZ
Tüm katılımcılara davetine icabet etmelerinden dolayı teşekkür eden Başkan Yılmaz konuşmasında; “Medeniyetlerin başkenti, barış ve hoşgörünün merkezi ve Habib-i Neccar’ın diyarı Antakya’mızda sizleri ağırlamaktan onur duyuyoruz. Dünya’daki 23 Medeniyetin 13’üne başkentlik yapan Antakya’mızda, dinlerin, kültürlerin kardeşliğini simgeleyen, Musevi, Hıristiyan ve Müslüman olmak üzere üç semavi dinin mensupları bir arada kardeşçe yaşamaktadır. Aynı caddenin bir köşesinde Hıristiyanlığın ilk yıllarında kilise olan, Anadolu’nun ilk camisi Habib-i Neccar Camii, diğer köşesinde Katolik Kilisesi ve Yahudi Sinagogu bulunmaktadır. Kadim şehrimizde ezan, çan ve hazzan sesleri birbirine karışmaktadır. Antakya’mız 610 kilometrekare yüzölçümü ile Hatay’ın en büyük ilçesidir. İlçe nüfusumuz 394 bin hemşehrimiz, 200 bin Suriyeli kardeşimize ilaveten Altınözü, Defne ve Samandağ’lı hemşehrilerimizin iş yerlerinin Antakya merkezinde olmasından dolayı gündüz ilave 300 bin kişi ile birlikte yaklaşık 900 bin kişiye ulaşmaktadır. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde göreve geldiğimiz günden bugüne kadar, Antakya Belediyemiz’de 8 başkan yardımcımız, 23 aktif müdürlüğümüz, 123 memurumuz, 96 kadrolu işçimiz, 116 sözleşmeli personelimiz ve 843 şirket personelimiz ile hizmet veriyoruz.


95 KM SATHİ KAPLAMA, 268 KM STABİLİZE YOL YAPTIK
Gönül Belediyeciliği anlayışı ile göreve başladığımız günden itibaren halka hizmet hakka hizmettir ilkesi ile 95 mahallemize sabahın ilk ışıklarıyla başlayıp geç saatlere kadar durmadan, yorulmadan çalışarak eşit şekilde hizmet vermeyi hedef edindik. Bu hedefimiz doğrultusunda bu güne dek ilçemizde, 232 bin ton asfalt dökerek 179 kilometre asfalt yol yaptık. Kilit taşı parke döşeme çalışmalarımız ile de gerek merkez gerekse kırsal mahallelerimizde 845 bin metrekare parke yol ve 20 bin metrekare kaldırım yaptık. Buna ek olarak 95 kilometre sathi kaplama ve 268 kilometre stabilize yol yaptık. Yol hizmetlerimiz bir yandan devam ederken diğer yandan siz değerli muhtarlarımızın istek ve ihtiyaçları doğrultusunda muhtarlık binalarımızda onarım ve yenileme çalışmaları, mahallelerimizde menfez, istinat duvarı ve merdiven inşaları gerçekleştirdik. Şehrimizin park ve yeşil alanlarının korunması, çoğaltılması ve bakım onarım çalışmalarının düzenli olarak yapılması konusunda da büyük hassasiyet gösteriyoruz. Bu kapsamda sorumluluk alanımızda bulunan 190 adet park ve 2 adet mesire alanımızda düzenli olarak bakım, onarım, iyileştirme, sulama gibi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Yeni parklarımızı inşa ederken yeşil alanın mümkün oldukça fazla olmasına hassasiyet gösteriyoruz bu kapsamda toplam 35 bin metrekare yeşil alana 10 bin 500 metrekare parke kullandık. 190 parkımızın 130 adetini yeniledik. Parklarımızda görsel süslemeler, budama çalışmaları, ücretsiz wifi hizmetinin yanında Hatay İl Emniyet Müdürlüğü ile ortak proje kapsamında güvenlik kameraları yerleştirilmiştir. Ayrıca sürdürülebilir enerji sağlamak amacıyla tüm parklarımızda güneş enerjisi ile çalışan aydınlatma sistemi kullanmaya başladık.


8 YENİ PARK İNŞA ETTİK
Akasya, Küçükdalyan, Esenlik, Bitiren, Serinyol, Karaali ve Odabaşı Mahallelerimizde toplam 8 adet yeni park inşa ettik. Park ve bahçelerimizde kullanılan bitkilerimizi Bitki Üretim Merkezimizde üretmekteyiz. Şehrimizin görsel estetiğine verdiğimiz önem doğrultusunda tüm mahallelerimizin girişlerine “Hoşgeldiniz” teması ile mahalle ismi yer alan totem tabelalar yerleştirdik. Vatandaşlarımızın ve ilçemizi ziyaret eden misafirlerimizin en uğrak yeri olan Tarihi Saray Caddesi’nde ve bağlantılı sokaklarda ışıklandırma çalışmaları, hatıra fotoğrafı çekim stantları gibi görsel düzenlemeler yapılmıştır. Can dostlarımız sokak hayvanlarımıza, barınak hizmeti, barınağa taşıma hizmeti, bakım ve beslenme ihtiyaçlarını gidermeye yönelik hizmetler sunuyoruz. Belediyemiz bünyesinde kurmuş olduğumuz barınağımız Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından verilen “EN PATİ HAYVAN DOSTU ŞEHİRLER” ödülüne layık görüldü. Ödülümüzü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin elinden almanın gururunu yaşadık. Tertemiz bir Antakya için 95 mahallemizde genişliği 14 metre ve altında olan tüm cadde ve sokaklarda her gün süpürge, konteyner tasfiye, yıkama, moloz kaldırma, metruk alan temizlikleri, çevre koruma denetimleri hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu hizmetler kapsamında günlük yaklaşık 500 ton civarında evsel katı atık, bertaraf edilmektedir. İbadethane Temizliği hizmetimiz kapsamında da 190 cami, 84 Kuran kursu, 28 türbe ve ziyaret, 3 kilise, 1 havra olmak üzere 306 adet kutsal mekanı haftalık periyotlar halinde temizliyor, tüm din ve mezheplerden vatandaşlarımızın huzur içerisinde ibadetlerini gerçekleştirmelerini sağlıyoruz. Ülkemizde son yıllarda farkındalığı arttırılan, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde yürütülen “SIFIR ATIK” projesine belediyemiz adına büyük katkı sağlıyoruz. Bu kapsamda geri dönüştürülebilir her türlü atık ekiplerimiz tarafından şehrimizin dört bir köşesine yerleştirmiş olduğumuz geri dönüşüm kumbaralarından toplanarak ayrıştırılarak ekonomiye yeniden kazandırılıyor.


ANTAKYA’YA KALICI HİZMETER KAZANDIRIYORUZ
Temel belediyecilik hizmetlerimizin yanı sıra şehrimizi geleceğe taşımaya yönelik kalıcı yatırımları kazandırmaya gayret gösteriyoruz. Birinci derece deprem bölgesinde olan ilçemizde olmazsa olmazımız Kentsel Dönüşümdür. Bu amaçla Kentsel Dönüşüm projemiz için göreve geldiğimiz ilk süreçte Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile Emek ve Aksaray mahallelerinde ikamet eden kanaat önderlerimiz ile bir araya gelerek buradaki durumu arz ettik. Projemizi hayata geçirebilmek amacıyla kıymetli milletvekillerimiz ile birlikte 23 – 24 kez bakanımızı bizzat ziyaret ederek istişarelerde bulunduk. Bugün geldiğimiz noktayı şöyle özetlersek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Antakya Belediyesi arasında imzaladığımız protokol ile 35 dönümlük Emek ve Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesinin yapım işi TOKİ tarafından üstlenilmiştir. Bu alan üzerinde 1390 bina ve 3312 bağımsız bölüm yeniden inşa edilecektir. Kentsel Dönüşüm kapsamında Aksaray Mahallesi 1. Etap 464 adet konut ve 24 adet işyeri inşaatının yapım ihalesi 23.09.2022 günü TOKİ şuan değerlendirme aşamasındadır. Medeniyetler kenti Antakya’mız bir açık hava müzesidir. Bundan dolayı şehrimizin tarihi ve turistik değerlerini gün yüzüne çıkartmak, turizmi canlandırmak ve tarihi yapılarımızı geleceğe taşımak amacıyla başlattığımız restorasyon projelerimiz Tarihi Uzun Çarşı’da ve tarihin ilk aydınlatılan caddesi olarak bilinen HEROD şimdiki adıyla Kurtuluş Caddesi’nde devam etmektedir. Kurtuluş Caddesi Sokak İyileştirmesi çalışmalarımız kapsamında toplam 29 parselde, 35 bina ve 74 işyerinin restorasyonu 3 etap ile tamamlanmıştır. 4. Etap çalışmalarımız devam etmektedir. Antakya’nın simgesi ve bir açık hava alışveriş merkezi olan Tarihi Uzun Çarşıda ise ilk etapta 80 metre uzunluğunda, 35 iş yeri ve 1 mescitten oluşan bölgenin dış cephe iyileştirme ve üst yapı çalışmaları tamamlanmış ve tek tip tabela uygulaması ile de görsel bir bütünlük sağlanmıştır.


DESTEKLERİNDEN DOLAYI CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM
İş bu projelerimizin hayata geçirilip tamamlanmasında büyük emeği olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve ilgili bakanlarımıza, milletvekillerimize, il ve ilçe başkanımıza şükranlarımı arz ederim. Hatay’ın incisi olan Antakya’mız gün geçtikçe büyümekte ve gelişmektedir. Bu nedenle şehrimizde yeni bir imar planı oluşturmanın sorumluluğu ile gereken çalışmalarımızı tamamladık. Bu kapsamda Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 1/5000 ölçekli nazım imar planına uygun 1/1000 ölçekli ilave revizyon planının uygulanması için Meclis ve komisyon çalışmalarımız neticesinde imar planımız 12 etap olarak uygulanacaktır. Bu süreçte 5 etap tamamen kesinleştirilerek meclis kararları alınmıştır. Şehrimizin imar planında okul, cami, ibadethane ve sosyal alanların eksikliğinden kaynaklanan sıkıntıların giderilmesi amaçlanmıştır. Ayrıca tarım arazilerinin de korunmasına özellikle önem verilmiştir. Esnafın içinden gelen bir belediye başkanı olarak, her zaman esnaf kardeşlerimizin yanında olmaya devam etmekteyiz. Esnafımıza destek olmak amacıyla belediye meclisimizde oy birliği ile aldığımız karar ile tabela vergisi ve işyeri açma ruhsat harçlarında %80’e varan oranlarda indirim yaptık. Aynı şekilde yuva kuracak olan gençlerimize de kolaylık sağlamak amacıyla nikah ücretlerinde indirim yaptık. Gerek dünya, gerekse ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 virüsüne karşı mücadele kapsamında belediyemiz insiyatif alarak kısa bir süre içerisinde maske üretim merkezini faaliyete geçirmiştir. Bu sayede, Pandemi döneminde halkımızın temel ihtiyacı haline gelen maske tedariğinde hiçbir sıkıntı yaşamadan yaklaşık 3 milyon civarında maske üretilerek gerek halkımızın, gerekse kamu kurum ve kuruluşlarının hizmetine sunulmuştur. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde tüm mahallelerimizde, cadde ve sokaklarımızda, kurumlarda, taksi duraklarında, kargo şirketlerinde, eczanelerde, sağlık ocaklarında, hastanelerde, okullarda, camilerde, parklarda dezenfekte işlemlerimizi aralıksız olarak gerçekleştirdik. Gerek pandemi döneminde gerekse günümüz şartlarında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her daim yanında olduk. Bu kapsamda ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza üç yılda 192 bin gıda kolisi yardımı, 73 bin hanemize iftar sofrası olarak sıcak yemek ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza giyim yardımı hizmetleri de yapılmıştır. Göreve geldiğimiz günden bu yana genellikle soğuk kış günlerinde sabah 7 ile 9 saatleri arasında belediyemize kazandırdığımız mobil çorba araçlarımız ile halkımıza çorba ikramı yapılmaktadır. Belediyecilik hizmetlerimizi burada anlatmak ile bitiremeyiz, engellilerimize, yaşlılarımıza, gençlerimize, çocuklarımıza, esnafımıza, öğrencilerimize her alanda hizmet veriyor, her türlü istek ve ihtiyaçlarını gerek bireysel gerekse toplumsal olarak karşılama gayretinde bulunuyoruz. Bu çerçevede ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza 379 adet akülü ve 391 adet tekerlekli sandalye verilmiştir.


ANTAKYA’YI KÜLTÜR ŞEHRİ YAPMAYI HEDEF EDİNDİK
Antakya’yı yaşayan bir kültür şehri yapmayı hedef edindik. Bu hedef doğrultusunda Bilim Merkezi’ni, El Sanatları Müzesini, Gastronomi Akademisini, Antakya El Sanatları Teşhir Mağazası ve Turizm Danışma Ofisini, Kadın Kooperatifleri Satış Mağazasını, Çok Amaçlı Salonlarımızı ve Toplum Merkezini hizmete sunduk. Etkinlikler, çalıştaylar, festivaller, konferanslar, eğitim programları, konserler, sergiler, bilim şenlikleri, uygulama atölyeleri ile şehrimizin ve hatta ülkemizin tanınmış sanatçılarını sanatseverlerle buluşturduk. Antakya’nın ilk Lezzet Festivali’ne ev sahipliği yaptık. Lezzet Festivali kapsamında şehrimizin damak çatlatan lezzetlerini misafirlerimize tattırdık. Şehrimizde hizmet veren pek çok firma, el sanatçılarımız, kurumlarımız, lezzet festivaline katılarak yöresel ürünlerimizi sergileme, satış ve tanıtım imkanı buldular. Şölen havasında gerçekleşen Lezzet Festivali pek çok ünlü sanatçıyı, youtube ve sosyal medya fenomenlerini, yerli ve yabancı turistleri ağırladı. Festivalin son günü ünlü sanatçı Oğuzhan Koç konseri ile binlerce genç gönüllerince eğlendi. Şehrimizin gastronomi değerlerini dünyaya duyurmak amacıyla televizyon programlarına katıldık, bu alanda ün yapmış pek çok sosyal medya fenomeni ve içerik üretici ile keyifli röportajlar, tanıtım videoları hazırladık. İstanbul ve Ankara’da düzenlenen Hatay Tanıtım Günleri fuarlarında, Antakya Belediyesi Mobil Sahne tırı aracılığı ile düzenlediğimiz workshoplarda yöresel lezzetlerimizi tanıttık. Okullarımızda düzenlediğimiz Uzay gözlem etkinliklerimiz ile 311 okulda 12 bin 370 öğrenciye ulaştık. Gece gözlem etkinliklerimiz ile de 8650 öğrencimize gece gözlemi yaptırdık. Düzenlediğimiz HEROD Bilim Şenlikleri ile geçtiğimiz yıl 21 bin 300 bu yıl ise kayıt yaptırarak ziyaret eden 28 bin öğrenciyi misafir ettik. Şırnak ili Uludere ilçesine bağlı Şenoba Beldesi Üçtepe Ortaokulu öğrencilerimiz Antakya Bilim Merkezi’ni görmenin hayalini yaşıyorlardı. Bu hayallerini bize sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımla duyurdular. Bizler de Hatay Valiliğimiz ve Şırnak Valiliği ile işbirliği içerisinde harekete geçerek yavrularımızı şehrimize davet ettik. Çocuklarımızın Antakya Bilim Merkezi’ni ziyaret etme hayalleri gerçek oldu. Öğrencilerimiz Bilim Merkezi’nin yanı sıra şehrimizin tarihi ve turistik yerlerini de görme imkanı buldular. Bu geziler esnasında Şırnak’lı yavrularımız hayatlarında ilk kez deniz gördüler. Çocuklarımızı bilim merkezini görme hayaline kavuşturmak ve yanı sıra ilk kez deniz görmelerine vesile olmaktan mutluluk duyduk. Bilim Merkezimizde yıllık 5 etaptan oluşan robotik kodlama, akıl ve zeka oyunları, astronomi ve uzay bilimleri alanlarında 4042 öğrencimize kurs imkanı sağladık. Bilim Merkezi’mizde robotik kodlama alanında eğitim gören öğrencilerimiz Antalya’da TUBİTAK tarafından düzenlenen Robotik yarışmasına katılarak Türkiye birinciliği ve iki ikincilik elde etmişlerdir. 2022 Kasım ayında Estonya’da yapılacak Dünya Şampiyonasına gitmeye hak kazanmışlardır. Resim, gitar, bağlama, keman, ney, şan eğitimi, çocuk korosu, halk oyunları, satranç, İngilizce, sınavlara hazırlık kurslarımız ile gençlerimizin her alanda yanındayız.


ÖĞRENCİLERİMİZE HER ALANDA DESTEK OLDUK
Eğitime destek hizmetleri kapsamında pandemi döneminde belediyemize ait gezici EBA destek tırımız ile bilgisayarı olmayan öğrencilerimize hizmet sunduk. Yeni kurmuş olduğumuz Dijital Eğitim Platformu ile anaokulundan üniversite mezunu seviyesine kadar tüm öğrencilerimize ücretsiz, dijital eğitim imkanı sağladık. Öğrencilerimiz, konusunda uzman eğitmenler tarafından hazırlanan programlara bir tıklama ile ücretsiz olarak ulaşabiliyorlar. İhtiyaç sahibi yüzlerce öğrencilerimize dağıtılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze tabletler teslim ettik. Spor alanında da Voleybol, boks, karate, güreş, basketbol, futbol, satranç, yüzme kurslarımız ile gençlerimize sporu sevdirirken bir yandan da profesyonelliğe adım atmak isteyen sporcularımızı amatör liglerde lisanslı olarak yetiştiriyoruz. Belediyemiz Güreş takımı yerel, bölgesel ve Türkiye genelindeki yarışmalarda birçok şampiyonluğu bulunmaktadır. Bunun neticesinde iki tane sporcumuz Milli Takıma seçilmiştir. Türkiye Voleybol Federasyonu 2. Liginde mücadele eden Kadın Voleybol takımımız ile Bölgesel Amatör Liginde mücadele eden futbol takımımız bulunmaktadır. Göreve geldikten sonra inşa etmeye başladığımız ve 5 ay önce halkımızın hizmetine sunduğumuz Sümeyye Boyacı Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunda 2500 kayıtlı kursiyerimiz bulunmaktadır. Spor kulüplerimizin ve gençlerimizin kullanımına sunmak üzere şehrimize 5 adet basketbol sahası, 13 adet futbol sahası, 1 adet yarı olimpik yüzme havuzu, 3 adet tribünlü ve soyunma odaları olan sentetik çim saha kazandırdık. Sayın Misafirler, belediyemiz sporun ve sporcunun yanında olduğunu her zaman göstermiştir. ‘YEREL YÖNETİMLER VE GENÇLİK’ Proje Yarışması Ödül Töreninde gençlerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerimizden dolayı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen başarı plaketi bizleri onurlandırmıştır. Ankara’da ikincisi düzenlenen Tam Bana Göre festivalinde bu yıl da gençlerimizle bir araya gelerek, coşkularına ortak olduk. Antakya’mızı geleceğe taşımaya yönelik hizmetlerimiz elbette bunlarla sınırlı değil. Göreve geldikten sonra Esenlik, Esentepe ve Akasya Mahallelerimizde inşa edilen ve şehitlerimizin adını yaşattığımız çok amaçlı salonlarımız halkımızın hizmetine sunulmuştur. Bunun yanında Tayfur Sökmen kapalı semt pazarını şehrimize kazandırdık. Şehrimizi en iyi hizmetle buluşturmak için gayretle çalışmaya bundan sonraki süreçte de devam edeceğiz.


MİLLET BAHÇEMİZ ANTAKYA’MIZA HAYIRLI OLSUN
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şehrimize hediyesi, Antakya merkezde bulunan eski Stadyum yerine yapılan Millet Bahçesi inşaatı devam etmektedir. Bu projenin bitiminde şehrimizde hemşehrilerimizin nefes alabileceği yepyeni bir yeşil alan kazandırılmış olacaktır. Bundan dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. DEV GİBİ ESERLER BIRAKMAK İÇİN KARINCALAR GİBİ ÇALIŞMAK LAZIM ilkesi ile hareket etmekteyiz. Arz ve izah ettiğim tüm hizmetlerin devamında yeni projelerimiz de bulunmaktadır. Şöyle ki, vatandaşlarımıza daha sağlıklı hizmet verebileceğimiz yeni hizmet binası projesi tamamlanmıştır. Buna ek olarak ilçemizde tematik macera parkı, kültür ve gençlik merkezi, amfi tiyatro, bilim sanat kampüsü, kapalı semt pazarları, huzur bahçeleri gibi planladığımız projelerimizi tamamlamak için var gücümüz ile çalışmaktayız. İlaveten Narlıca Mahallemizde ekolojik dengeye zarar vermeden hemşehrilerimizin faydalanabileceği bir 50 dönümlük mesire alanına dönüştüreceğiz. İçerisinde yürüyüş alanları, seyir terası, çocuk oyun alanları, kafeterya alanı, güreş ve spor sahası, piknik alanları ve otopark yer alan projemizin tasarımı tamamlandı. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ hizmetlerinin önemini bilmekteyiz ve tüm çalışmalarımızı bu sorumluluk bilinciyle yerine getirmekteyiz” ifadelerini kullandı.
Başkan Yılmaz, konuşmasının ardından uzun süre ayakta alkışlandı. Program sonunda muhtarlara davet anısına Başkan Yılmaz tarafından kahve fincanı hediye edildi.

En az 10 karakter gerekli