Erten Elektronik
Erten Elektronik
BAŞKAN SAVAŞ; CHP’NİN YENİ LİDERİNİ VE İBB BAŞKANINI AĞIRLADI

BAŞKAN SAVAŞ; CHP’NİN YENİ LİDERİNİ VE İBB BAŞKANINI AĞIRLADI

ABONE OL
13 Kasım 2023 16:58
BAŞKAN SAVAŞ; CHP’NİN YENİ LİDERİNİ VE İBB BAŞKANINI AĞIRLADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş; Hatay’ı ziyarete gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu HBB’de ağırladı.

HBB Başkanı Savaş; CHP Genel Başkanı Özel ve İBB Başkanı İmamoğlu ile birlikte

Antakya, Erzin ve Dörtyol’daki halk toplantılarına katıldı. Erzin’deki toplantılara Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Özel’e eşlik etti.

LÜTFÜ BAŞKAN’IM GÖREVİNİN BAŞINDAYDI, EKREM BAŞKAN’IM DA ONUN YANINDAYDI

Hatay’ın en çok sahip çıkılması gereken illerden biri olduğuna dikkat çeken Özel Hatay CHP İl Başkanlığı önünde yapılan toplantıda, “Hatay’da siyaset yapma vakti değil. Vakit, Hatay’ı gündemde tutma vaktidir. 10 ilimiz içinde Hatay depremlerden en fazla zarar gören ildir. Bu büyük acıya, travmaya rağmen Lütfü Başkan’ım görevinin başındaydı. Ekrem Başkan’ım da onun yanındaydı.” dedi.

HBB BAŞKANI’NIN MECLİSTE ELİNİ GÜÇLENDİRMELİYİZ

Önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili görüşlerini açıklayan CHP’nin yeni lideri Özgür Özel, ülkenin bütün sıkıntılarını çözecek kadrolara sahip olduklarını ancak öncelikli hedeflerinin “belediye başkanlığı” seçimleri olduğunu ifade etti. Hatay Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerini kazanmaları halinde Büyükşehir Belediye başkanının Mecliste elinin güçleneceğini belirten Özel, geçmişte başka partilere oy veren ve bu iktidardan bıkan herkesin oyuna talip olduklarını kaydetti. Bölgedeki narenciye üreticilerinin sorunlarına değinen ana muhalefetin yeni lideri Özel, ihracatçıya değil, üreticiye destek verilmesi gerektiğini söyledi. Hatay genelinde yılda 1,6 milyon ton narenciye üretildiğini kaydeden Özel, “Narenciye dalında kalmasa 1,6 milyar lira Hatay ekonomisine girdi sağlayacak. Ancak kendini ekonomist olarak tanımlayan birinin kötü yönetimi nedeniyle maliyetlerin artması ve mazot fiyatının yükselmesi üreticinin belini büktü ve ürünleri dalında kaldı. CHP iktidarında hiçbir üretici ezilmeyecek.” ifadelerini kullandı.

SAVAŞ: ÇOK BADİRELER ATLATTIK

“Hatay seninle güzel olacak” sloganlarıyla konuşmasını yapan Savaş, “12 yıla varan sığınmacı sorunuyla daha sonra yangınlar, pandemi, sonra olarak da depremle uğraştık. Gerçekten de çok badireler atlattık. Ama Hatay’a her zamanki gibi dimdik ayakta. 40 karşılık Türk yurdu gerçekten son günlerde çok sıkıntı çekti. Hatay halk olarak sıkıntıları birlikte aşıyoruz. Sayın Genel Başkanı’mızın önderliğinde Hatay’ı hızlı bir şekilde ayağa kaldıracağız” açıklamalarında bulundu.

İMAMOĞLU: LÜTFÜ SAVAŞ BAŞKANIMIZLA DAYANIŞMA İÇERİSİNDEYİZ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşmasında “Yaralarınızın sarıldığı, bir an önce kadim Hatay’a, Antakya’ya ve diğer ilçelerine yakışır bir biçimde yaşamın o güzel yüzünü hep birlikte yaşadığımız bir dönemi hep birlikte yakalarız diye umut ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş’la dayanışma içerisinde hizmet üretme gayretinde olduk. İnşallah, mahcup olmadan, hizmetlerimizi en iyi şekliyle sizlerle buluştururuz.” ifadelerine yer verdi.

HBB Başkanı Savaş, CHP Başkanı Özel ve İBB Başkanı İmamoğlu; Antakya Dikmece Mahallesi’nde ve CHP İl Başkanlığında vatandaşlarla buluştuktan sonra KİPTAŞ Geçici Yaşam Merkezi ve Narlıca Mezarlığını ziyaret etti. Başkan Savaş; Özel, İmamoğlu ile milletvekilleri ve parti yöneticilerini konuk ederek Hatay’ın son durumuna ilişkin verdiği brifingin ardından Genel Sekreter Yardımcısı İhsan Çakar ve HATSU yetkilileri deprem öncesi ve deprem sonrası yapılan çalışmalar, Hatay Planlama Merkezi ve yapılan diğer hizmetlere ilişkin bilgiler verdi. CHP MYK üyeleri, CHP önceki ve mevcut milletvekilleri, il-ilçe parti yöneticileri, parti örgütleri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar Özel ve İmamoğlu’nu karşılamaya katıldı.

En az 10 karakter gerekli