BAŞKAN SAVAŞ, KIRIKHAN’DA ÇİFTÇİLERLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN SAVAŞ, KIRIKHAN’DA ÇİFTÇİLERLE BİR ARAYA GELDİ

ABONE OL
11 Mayıs 2023 17:37
BAŞKAN SAVAŞ, KIRIKHAN’DA ÇİFTÇİLERLE BİR ARAYA GELDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’da çiftçilerin üretim maliyetini düşürmek ve toprağı korumak hedefiyle Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen Organomineral Gübre çiftçilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Lütfü Savaş, proje kapsamında üretilen ve piyasa fiyatının çok altında, maliyetine çiftçi ile buluşturulan organomineral gübrenin, bitkilerdeki etkisini yerinde görmek için Kırıkhan’da çiftçilerle bir araya geldi. Çiftçi ziyaretinde Başkan Savaş’a CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir de eşlik ederken ikili, beraberlerindekilerle birlikte buğday tarlalarında incelemelerde bulundu.

“HATAY’DA SÖZLEŞMELİ TARIM YAPTIĞIMIZ ÇİFTÇİ SAYISINI ARTTIRMAK İSTİYORUZ”

Kırıkhan İlçesinin Çiloğlan Mahallesi’nde yapılan ziyarette, toprak analizlerinden başlamak üzere tarımın geliştirilmesi için birkaç yıldır geniş çaplı bir çalışma yaptıklarını belirten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Lütfü Savaş, çiftçilere ulaşmanın sevinci içinde olduklarını ifade etti. Gübre fiyatlarının arttığı bir dönemde Hatay’da sözleşmeli tarım yaptıkları çiftçi sayısını her sene arttırma hedefinde olduklarını belirten Savaş, sözlerini şöyle sürdürdü: Toprak yapısını biliyoruz. TR’de yıllarca kimyasal gübre kullanıldı. Bu kimyasal gübrelerle topraklarımız taş gibi oldu. Tuz oranı arttı,  kireçlendi. bu gübre ile toprağın eski haline geleceğini, yumuşacağını, her türlü yararlı organizmanın rahat rahat hareket edeceği ve toprağın kendiliğinden havalanacağı bir pozisyona geleceğini biliyoruz. Organomineral gübre aynı zamanda kireci ve tuzu minimize ediyor. Toprak yumuşadıkça da ürünlerimiz bollaşıyor ve bereketli hale geliyor.

“ORGANOMİNERAL GÜBREYİ UCUZA AMA PEŞİN SATMAK ZORUNDAYIZ”

Girdi masraflarını sürekli arttığını söyleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Lütfü Savaş “Maliyetlerin devamlı arttığını, bu yükün de çiftçinin üstüne bineceğini, kendilerinin de bunu minimize edip, imkânları zorlayarak gübreyi üretilen maliyette çiftçimize satacaklarını, ellerindeki kısıtlı imkânlarla bütün çiftçilere destek vermek için kaliteli Organomineral gübreyi ucuza ama peşin satmak zorunda olduklarını sözlerine ekledi. 

En az 10 karakter gerekli