“Başkan Teksöz’den yerel esnaf vurgusu”

“Başkan Teksöz’den yerel esnaf vurgusu”

ABONE OL
10 Eylül 2021 08:53
“Başkan Teksöz’den yerel esnaf vurgusu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TESK Yönetim Kurulu Üyesi Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz, Mazman Medya radyolarının canlı yayın konuğu oldu. Başkan Teksöz, 97.3 süper Show radyo,89.2 Akdeniz FM,90.7 Dost FM’den ortak olarak yayınlanan programda Ahilik Haftası kutlamaları ve gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Başkan Teksöz, programda tüm vatandaşlara yerel esnafa sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

HATAYLI ESNAFIMIZ TÜRKİYE AHİSİ SEÇİLDİ

Teksöz, “Ahilik Teşkilatı 13. Yüzyılda Ahi Evran tarafından kurulmuştur. Bu yıl Ahi Evran’ın doğumunun 850. Yılı olması dolayısıyla tüm yurtta etkinliklerle Ahi Evran yılı kutlanmaktadır. Ahilik teşkilatı bildiğiniz üzere esnaf ve sanatkarlar arasında oldukça önemli bir kurumdur. Biz de bu kurumun bağlarının korunarak gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla çalışmalar yapmaktayız. Bu yıl İskenderunlu Behzat Böke isimli ahşap oymacılığı yapan bir ustamız Türkiye ahisi seçildi. Bunun gururunu yaşıyoruz. Biz Hatay’da esnafın daha büyük sanayi sitelerinde daha geniş mekanlarda ve teknolojiyle içiçe olan tesislerde çalışmasını istiyoruz. Bu sebeple sanayi sitelerimizi arttırıyoruz. Antakya Mobilya İhtisas Sanayi Sitesi’nde 10 bin istihdam ve 500 Milyon Dolar ihracat sözü vermiştik. Henüz 1 yıl olmasına rağmen orada şu an 6 bin kişi çalışıyor. Defne’de ve Kırıkhan’da da sanayi sitelerimiz yapılıyor. Allah izin verirse esnaflarımızın ihracatının artması ve Hatay’da bazı sektörlerin öne çıkartılması adına önemli çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Kırşehir’de her yıl Ahilik Haftası kutlanır. Bu sene Türkiye ahisinin Hataylı olması münasebetiyle Kırşehir’e bir çıkarma yapacağız. Programın başından sonuna kadar Hatay’ın tanıtımını yapmak için tüm sektörlerimizle orada olacağız. Biz ayrıca bir fotoğraf sergisi de düzenledik. Bu sergi vasıtasıyla da Türkiye’ye Hatay’ın mesleklerini tanıtmayı amaçladık.

YEREL ESNAFA DESTEK OLUNMALIDIR

Pandemi döneminde esnaf ve sanatkarlarımız çok sıkıntı yaşadı. Biz de esnafımıza nasıl yardımcı oluruz diye düşündük. Esnafın borçlarının faizinin ertelenmesini sağladık. Esnafa yine 1000 TL ve daha sonra da 3 ile 5 bin TL arasında hibe verilmesini sağladık. Küçük esnaf halkımızın yanında oldu. Biz de küçük esnaf varken gidip AVM’lerden alışveriş yapmayalım. Mahallenin bakkalı, kasabı, fırını var. Mahallenin bekçisi dediğimiz esnaflar evimizin anahtarını teslim ettiğimiz kişilerdir. Ödünç para aldığımız adeta aileden biridir yerel esnaf. Tüm halkımıza yerel esnafa sahip çıktıklarından dolayı teşekkür ediyorum.

HATAYIN ÇOK SORUNU VAR

günlerde Hatay’a gelen Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a elektrik, doğalgaz fiyatlarının yüksek olduğunu, esnafların giderlerinin artması dolayısıyla kredi faizlerinin düşürülmesi gerektiğini ilettim. Bir araç muayene ücreti 935 TL. Ne yapıyorlar ki bir araca bakıyorlar. 250 TL olsa ne olacak. Halkımızı yüksek faturalarla boğmamak gerekiyor. Hatay’ın çok sayıda sorunu var. Bu sorunların çözümü için Hatay’ın yöneticileri ve STK’larının birlikte çalışma yapmaları gerekmektedir. Ben konukseverliğiniz için sizlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

(Haber: Hikmet OTUZBİR)www.hataybuyuksehirgazetesi.com

En az 10 karakter gerekli