Erten Elektronik
Erten Elektronik
BAŞKAN YALÇIN HAFIZLIK İCAZET TÖRENİNE KATILDI

BAŞKAN YALÇIN HAFIZLIK İCAZET TÖRENİNE KATILDI

ABONE OL
11 Mayıs 2024 20:35
BAŞKAN YALÇIN HAFIZLIK İCAZET TÖRENİNE KATILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, ilçede düzenlenen hafızlık icazet törenine katıldı.

Darül Eytam Vakfı Kur’an Kursu ve Muradiye Hafızlık Kur’an Kursu Hafızlık İcazet Merasimine;

Vali Yardımcısı İbrahim Güneş, Reis’ül Kurra Hacı Hafız Mustafa Demirkan, DİB Musaflar İnceleme Kıraat Kurulu Bşk. Hafız Osman Şahin, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İl Emniyet Md. Kadir Gökçe, İl Müftüsü Mevlüt Topçu, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun Tüysüz, İlçe Müftüsü Necat Şimşek, İlçe Protokol Üyeleri, STK ve ODA Başkanları, Hafızlık Öğrencileri ve Vatandaşların birlikte katılım sağladığı törende hafızlık eğitimlerini tamamlayan öğrencilere icazetnameleri takdim edildi.

YALÇIN TÜM HAFIZLARI KUTLADI

Başkan Yalçın programda yaptığı konuşmada çok anlamlı bir zaman dilimi yaşadıklarını söyledi. İnsanlığın yolunu Kur’an-ı Kerim’in, Allah Resulü’nün sünnetinin aydınlattığını dile getiren Yalçın, hafızların Cenabıhakk’ın övgüsüne mazhar olduğunu vurguladı. Başkan Yalçın konuşmasında; “İcazetnamenizin sağ tarafındaki ayeti okudukça sizler hıfzınızı son nefesinize kadar zayıflatmamak için gayret edeceksiniz. Sol tarafındaki Hadis-i Şerife bakarak her zaman hafızlığınızı muhafaza etmenin gayreti içinde, Kur’an’ı okumaya, anlamaya ve yaşamaya çalışmanın gayreti içerisinde olacaksınız. İcazetnamenizin sol tarafında yazan hadis-i şerif şudur: ‘Kur’an’ı hıfzeden, okuyan kimselerle Allah’ın şerefli melekleri, kerim melekleri her zaman beraberdir.’ Şu müjdeye bakar mısın? Bu müjde sizler için Kur’an’ı ezberleyenler, hıfzedenler için Kur’an’ı okuyanlar için Kuran’ı anlamaya çalışanlar, Kur’an’ı nihai amaç olarak hayatını Kur’an’a göre tanzim edenler içindir. Zira Kur’an bizim hayat rehberimizdir. Kur’an’dan uzak olan bir hayat boşa geçirilmiş bir hayattır. Biz Müslümanlar buna inanır, buna göre yaşamaya gayret ederiz. Hafızlık İcazetini başarıyla tamamlayan öğrencilerimizi tebrik eder, eğitimine devam eden öğrencilerimize başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

Törende, icazet alan 26 hafızın koro halinde kısa sureleri okumalarının ardından hafızlara ve hocalarına belgeleri verildi.

En az 10 karakter gerekli