“Başkan Yavuz afet üssünde hasarı tespit etti”

“Başkan Yavuz afet üssünde hasarı tespit etti”

ABONE OL
20 Aralık 2022 20:59
“Başkan Yavuz afet üssünde hasarı tespit etti”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, kentte meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremin yarattığı olumsuzlukları ve tespit edilen hasarı kamuoyu ile paylaştı.


Depremin ardından yaşanan paniği ve ilçede oluşan hasarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz “8.8 km derinliğinde merkez üssü Kırıkhan olan 5.0 civarında bir deprem gerçekleşti. Onun neticesinde, devletimizden Allah razı olsun, gece aynı anda tüm ekipleriyle beraber sahaya indiler” dedi.


“VATANDAŞLARIMIZ CİDDİ PANİK YAŞADI”
Kırıkhan’da depremle birlikte gece çok ciddi panik yaşandığını ifade eden Başkan Yavuz “Sarsıntının süresi kısaydı, eğer süresi biraz uzun olsaydı birçok bina bugün yerinde olmayacaktı. Gece Valimizin talimatıyla, Kaymakamımız, AFAD, Kızılay ve bizim teknik ekiplerimizle beraber gelen ihbarları yerinde değerlendirmelerini yaptık. Onlardan bir tanesi de bir bu binanın durumu. Kullanılamaz halde olan binalarımızı tespit ettik. Dün gece bunları biz resmi olarak mühürledik. Bugün de AFAD ve diğer teknik ekipler bu binalarımızı geziyorlar. Vatandaşımızın kullanacak durumda olmayanları ile ilgili devletimiz yapılması ne varsa yapacaklar. Gerekirse onların kiralama noktasında evlere, varsa birinci derecede yakınlarına dün gece yönlendirdik. Olmayanları da otellerimizde, misafirhanelerimizde ağırladık. İnşallah böyle bir şey daha yaşamayız” diye konuştu.


Deprem sonrası yirminin üzerinde hasarlı yapı ihbarı aldıklarının altını çizen Belediye Başkanı Yavuz “Hasarından dolayı 5-6 evi mühürledik. İskan konutları olarak geçen bu mahallede hasarlı bina sayının biraz daha yukarı çıkacağını tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli