"Başkan Yılmaz, Alahan'da çok amaçlı salon açılışına katıldı"

"Başkan Yılmaz, Alahan'da çok amaçlı salon açılışına katıldı"

ABONE OL
11 Mart 2021 19:53
"Başkan Yılmaz, Alahan'da çok amaçlı salon açılışına katıldı"
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Alahan Mahallesi’nde Fen İşleri Dairesi tarafından yapımı tamamlanan Alahan İlkokulu’na ek olarak yapılan Şehit Ali Uçar Çok Amaçlı Salonu’nun açılışını gerçekleştirdi.

Açılış törenine AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya ve Antakya Belediye Başkan Yardımcıları Alev Seçmen ile Orhan Mursaloğlu da katıldı. 2019 yılında Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde özel harekat polislerini taşıyan zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan Ali Uçar’ın isminin verildiği çok amaçlı salonun açılışna ayrıca şehidin ailesi de katıldı. Tören kurdele kesimiyle başladı. Kurdele kesiminin ardından katılımcılar salonun bölümlerini gezdiler.

YILMAZ: EĞİTİME KATKI YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz programda yaptığı konuşmasında, “Okullar ülkemizin yarınlarının yapı taşlarıdır. Eğitim ve öğretime verdiğimiz öneme binaen bu tür yatırımlar yapıyoruz. Bu anlamda Antakya Belediyesi olarak eğitimde de marka kent olmayı hedefliyoruz. Bilim ve sanat merkezimiz, spor alanlarımız gibi katkılarla bu alanda hızla ilerliyoruz. Bu atılımlarla inşallah öğrencilerimizin de başarıları artacaktır. Kıymetli şehidimizin adının yaşatılmasına izin verdikleri için şehidimizin ailesine teşekkür ediyorum. Tesisimizin inşaatında desteklerini esirgemeyen herkese şükranlarımı sunuyorum. Önümüzdeki sene de yan taraftaki alana spor tesisi yapacağız” ifadelerini kullandı.

ÇELİK: ŞEHİDİMİZİN ADI SONSUZA DEK BURADA YAŞAYACAK

AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, programdaki konuşmasında şu ifadelere yer verdi; Ali kardeşimizi şu an burada hissediyoruz. Adı da burada sonsuza dek yaşayacaktır. Alahan Okulu’nun da adının değiştirilmesi ve Şehit Ali Uçar’ın adının verilmesi konusunun da takipçisi olacağız. Rabbim devletimize zeval vermesin. Bizler ülke olarak çok büyük hamleler yapıyoruz. Bizleri çekemeyen dış güçler terör örgütleri vasıtasıyla üstümüze geliyor. Ancak biz tek 1 tane kalmayana kadar devam edeceğiz. Rabbim bizi sizlere layık eylesin. Kardeşlerimiz canlarını verdi. Ama biz de onları unutmayacağız ve onlara layık olmak için daha çok çalışacağız. Salonumuzun mahalemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

KAYA: SALON MAHALLEMİZE HAYIRLI OLSUN
Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya da yaptığı konuşmada, “Bu proje asla unutulmayacaktır. Üniversite olarak eğitim alanımız 24 saat hizmetinizdedir. Bizlerle her zaman bu tür konularda iletişime geçebilirsiniz. Salonun hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

NAR: ŞEHİDİMİZİN ANISINI YAŞATACAĞIZ
Programda konuşan Alahan İlkokulu Müdürü Ömer Nar, “Aslında küçük ama öğrencilerimizin eğitimleri adına oldukça büyük bir hizmettir. Biz de teknolojik olarak düzenlediğimizde daha güzel olacaktır. Şehidimizin anısı da burada yaşayacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, salonun hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

SAVRAN: EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Alahan Mahallesi Muhtarı Kenan Savran konuşmasında, “Çok amaçlı salonun yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hepiniz hoşgeldiniz” dedi.

UÇAR: DEVLETİMİZ VAR OLSUN
Şehit Ali Uçar’ın babası Abdussamet Uçar da, “Çocuklarımız var olsun. Ama önce devlet var olsun. Çocuğumuzun anısını yaşatacak böyle bir binayı oluşturan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, şehit ailesine içinde bayrak ve Kuran’ı Kerim’in olduğu hediyeleri takdim etti. Program günün anısına çekilen fotoğrafla sona erdi.

En az 10 karakter gerekli