“Başkan Yılmaz, okul servisi işletmecilerini dinledi”

“Başkan Yılmaz, okul servisi işletmecilerini dinledi”

ABONE OL
28 Eylül 2021 20:45
“Başkan Yılmaz, okul servisi işletmecilerini dinledi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Fatih Yılmaz, okul servisi işletmecileriyle bir araya geldi.
Başkan Yılmaz, şoför esnafının sorunlarını dinleyerek çözüm önerilerini paylaştı. Koronavirüs pandemisi gölgesinde eğitim hayatına başlayan okulların yükünü taşıyan en önemli paydaşlardan olan okul servisi işletmecileri, kendilerine işlemlerde kolaylık sağlanmasını istedi. Başkan Yılmaz, istek ve şikayetlerini dinlediği okul servisi işletmecilerinin sorunlarının çözümü için gerekli yerlere müracaatların yapılacağını iletti.

OKUL SERVİSİ İŞLETMECİLERİ DERT KÜPÜ

Başkan Yılmaz’ı ziyaret eden okul servisi işletmecileri yaptıkları açıklamalarda, “Bizler eşlerimizle birlikte çalışıyoruz ama çoğunluğu ilkokul mezunu. Lise mezunu ve sertifikalı rehber bulamıyoruz. Bu konuda yetkililerden yardım istiyoruz. Bizler öğrenci servisleri olarak ilkokul, ortaokul dağıtım ve toplamda 20 dakikadan az bir zamanla bu işi yapıyoruz.

Öğrenci servisçiliği yapmak suretiyle evine ekmek götüren vatandaşlarımızın, servis hizmetine tahsis ettikleri araçların en fazla 12 yaşında olması gerektiğine ilişkin sınırlama getirilmiştir. Ancak 2 yıldır öğrenci taşımacılığı yapamayan servis araçları bu süre zarfında çalışmaksızın 2 yıl yaşlanmış, birçok servis aracı getirilen sınır nedeni ile öğrenci taşımacılığında kullanılamaz hale gelmiştir. Servisçilik yapan vatandaşlarımız ise 2 yıldır çalışamamaktan kaynaklı ekonomik sıkıntıları sebebiyle araçlarını yenileyememektedir. Bu nedenle vatandaşımızın sıkıntısının bir nebze giderilebilmesi için öğrenci servis araçlarına getirilen bu yaş sınırlamasının, personel servis araçlarındaki düzeye getirilerek 19 yaşına çıkarılması gerekmektedir. Burada öncelikle sayın valimizden, trafik şube müdürümüzden ve milli eğitim müdürümüzden bizlere yardımcı olmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

YILMAZ’DAN ŞOFÖRLERE DESTEK SÖZÜ

Hatay Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Fatih Yılmaz, okul servisi işletmecilerine sorunların çözümünde her zaman yanlarında olduğunu belirtti. (Haber: Hikmet OTUZBİR)

En az 10 karakter gerekli