Benli Antalya’da Hatay’ın sorunlarına çözüm istedi

Benli Antalya’da Hatay’ın sorunlarına çözüm istedi

ABONE OL
9 Aralık 2022 09:11
Benli Antalya’da Hatay’ın sorunlarına çözüm istedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim Bir Sen Hatay 2 Nolu Şube (Üniversite) Başkanı Mustafa Benli ve Yönetim Kurulu, Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın başkanlığında Antalya‘da gerçekleştirilen 55. Başkanlar Kuruluna katıldı.

Antalya’da Hatay’ın sorunlarını dile getiren Benli, yetkililere seslenerek çözüm istedi.

KAYIPLAR TELAFİ EDİLMELİDİR

Şube başkanı Benli, gerçekleşen toplantı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Öncelikle Küresel kötülüğün ve emperyalizmin terörü savaş aracı olarak kullandığı günümüz dünyasında, terörün ve her türlü şiddetin politika aracı olarak kullanılmasına karşı çıkıyor; ülkemize ve insanımıza yönelik her türlü terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Terör eylemlerinde ve terörle mücadelede hayatını kaybeden şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Kamu görevlilerinin ücretlerinde oluşan kayıpları, enflasyon karşısında düşen alım güçlerini telafi edecek adımların atılmalı, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu, emeğin değerini önceleyen bir yaklaşımla yeniden ele alınmalı; akademik personel, genel idare hizmetleri (hizmetli, memur, şeflerimiz başta olmak üzere) teknik hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıfı personelinin alın terinin karşılığı olarak mali ve özlük haklarında iyileştirmeler yapılarak görevde yükselme, unvan değişikliği ve yer değişikliği talepleri karşılanmalıdır.

AKADEMİK VE İDARİ PERSONELİN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİDİR

Araştırma görevlileri başta olmak üzere, öğretim elemanlarının istihdam ve akademik yükselmelerinde kadro ve iş güvencesi sağlanmalıdır. Yükseköğretim sisteminin mevcut yapısının değiştirilmesi, idari personele üniversite yönetiminde söz hakkının tanındığı, akademik personele tanınan yükseköğretim tazminatı, geliştirme ödeneği, döner sermaye katkı payı gibi temel bazı özlük haklarından faydalandırıldığı, paylaşımcı ve katılımcı bir üniversite yönetimi anlayışıyla mümkündür. Toplu sözleşmede karar altına aldırdığımız ‘üniversite idari personelinin üniversitelerarası merkezî yer değişikliği’ talebiyle ilgili düzenleme yapılmalı, idari personelin üniversitelerarası merkezi yer değişikliğini sağlayacak bir sistem ivedilikle kurulmalıdır. 2547 sayılı Kanun’un 13/b-4 maddesinin amacı dışında keyfî kullanılması, üniversitelerin kanayan yaralarından biridir. Bu maddeyle verilen yetkinin ve takdir haklarının sınırlarının çizilmesi ve denetlenmesi zorunludur. Kamu personeli rejiminde kademe/derece ilerlemesi ile ek göstergeyi irtibatlandıran bir süreç hayata geçirilmeli, şefler, teknikerler ve birinci derecede kamu görevlilerinin ek göstergeleri en az 3600 olmalıdır. Kurum maaş ödeme anlaşmaları ve banka promosyonları sürekli bir tartışma konusu olmaktan çıkarılmalı, bakanlık ve üniversiteler eliyle bütün personeli kapsayacak şekilde tek bir anlaşma yapılmalıdır. Akademik ve İdari Personelinin servis sorunu çözülmelidir. Yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılmalı; bu sınıfta yer alan kadrolar, mali hakları iyileştirilerek,  genel idare hizmetleri sınıfına alınmalıdır. Toplantımızın sendikamıza, Hatay’ımıza ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum“ dedi

En az 10 karakter gerekli