Binali Yıldırım trafik kazası geçirdi

Binali Yıldırım trafik kazası geçirdi

ABONE OL
21 Ekim 2022 08:40
Binali Yıldırım trafik kazası geçirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Azerbaycan’da trafik kazası geçirdi. Helikopterle Bakü’de bir hastaneye götürülen Yıldırım’ın sağlık durumuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan açıklama geldi.

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yurt dışı programı kapsamında Azerbaycan’a gitti. Karabağ’da bulunan Binali Yıldırım, burada trafik kazası geçirdi.

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Yıldırım’ın sağlık durumuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan açıklama geldi. Bakan Koca, “Azerbaycan ziyaretinde olan Sn. Binali Yıldırım’ın korumasıyla milletvekili arkadaşımız Şamil Ayrım’ın da bulunduğu aracı kaza yaptı. Kendisiyle görüştüm. Üçünün de sağlık durumunun iyi olduğunu, kazayı hafif atlattıklarını öğrendim. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” dedi.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI: DURUMU İYİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Azerbaycan ziyaretinde eşlik eden Yıldırım ve Ayrım’ın bulunduğu aracın Zengilan Havalimanı yolunda kaza yaptığı belirtildi. Sağlık durumları iyi olan Yıldırım ve Ayrım’ın kontrol amacıyla sağlık ekipleri eşliğinde helikopterle Bakü’de bir hastaneye götürüldüğü aktarılan açıklamada, heyetteki AKP Genel Başkan Yardımcıları Ömer Çelik ve Efkan Ala’nın Yıldırım ve Ayrım’a eşlik etmek üzere Bakü’de kaldığı, araç şoförünün de genel sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

BİNALİ YILDIRIM’DAN AÇIKLAMA: KONTROL ALTINDAYIZ

Kaza sonrası sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Yıldırım, “Azerbaycan seyahatimiz sırasında bir trafik kazası geçirdik. Allah’a şükürler olsun ki durumumuz iyi. Tedbir amaçlı hastanede kontrol altındayız. Dua eden, geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkür ediyorum” dedi.

GÖZETİM ALTINDA TUTULACAK

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Azerbaycan’da trafik kazası geçiren Yıldırım, milletvekili Şamil Ayrım ve korumanın tedbir amacıyla bu gece hastanede gözetim altında tutulacağını bildirdi. Çelik, Azerbaycan’da trafik kazası geçiren Yıldırım ve Ayrım’ın sağlık durumuna ilişkin, kazanın Cebrayıl’dan Zengilan’a dönüş yolunda meydana geldiğini anlattı. Zengilan Havalimanından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı uğurladıktan sonra Efkan Ala ile birlikte Bakü’ye geldiklerini belirten Çelik, Azerbaycan Sağlık Bakanı Teymur Musayev’in de hastanede olduğunu, başhekim ve doktorlardan bilgi aldıklarını aktardı. Çelik, “Bu bilgi çerçevesinde Allah’a şükürler olsun ki ciddi bir durum yok. Şamil Bey ile konuştuk. Binali Bey’in istirahati devam ediyordu. Onu da birazdan göreceğiz. Hekim arkadaşların söylediklerine göre herhangi bir şekilde hayati tehlikesi olan herhangi bir durum yok. Allah’a şükürler olsun durumları iyi.” diye konuştu.

TÜRKİYE’DEN AMBULANS UÇAK YOLA ÇIKTI

Türkiye’den bir ambulans uçağın yola çıktığını ve birkaç saat içerisinde Bakü’de olacağını bildiren Çelik, şunları kaydetti: Buradaki doktorlarımız durumun stabil olduğunu, ‘buradan ayrılabilirsiniz’ derlerse o şekilde ambulans uçakla birlikte Türkiye’ye geçeceğiz. Ama derlerse ki ‘biraz daha gözetim altında bulunması gerekiyor hastalarımızın’ o zaman tabii ki buradaki doktorlarımızın tavsiyesine uyacağız. Sayın bakanımızla da değerlendirme yaptık. Durumları gayet iyi Allah’a şükür. Ciddi bir sıkıntı gözükmüyor ama tabii ki sabaha kadar gözetim altında tutmak istiyorlar. İhtiyaten bunu yapmak istiyorlar. Doktorlarımızın tavsiyelerine uyacağız. Biraz evvel Sayın Cumhurbaşkanımıza bilgi verdik. Efkan Bey’le birlikte Binali bey ve Şamil bey iyileşene kadar burada kalacağız. İnşallah onlarla beraber en kısa zamanda döneceğiz.

“BİRTAKIM UFAK TEFEK ŞEYLER OLABİLİYOR”

Çelik, kazada yaralanan koruma görevlisiyle de görüştükleri, onun da durumunun gayet iyi olduğunu, Azerbaycanlı şoförün durumunun da iyi olduğunun kendilerine iletildiğini dile getirdi. Doktorların Yıldırım ve Ayrım’ı bugün gözetim altında tutmak istediğini vurgulayan Çelik, “Şimdiye kadar yaptıkları tetkiklerde herhangi bir sorun görmediler. Ama tabii kazaya bağlı, çarpmaya bağlı olarak istirahat etmeleri gerekiyor. Birtakım ufak tefek şeyler olabiliyor. Onun dışında yaptıkları ilk tetkiklerde yoğun bir şekilde her şeyi taradılar, herhangi bir sıkıntılı durum görmediler. Sabahleyin yeni bir değerlendirme yapılacak. Telaş edecek, sıkıntı oluşturacak bir durum olduğu kesinlikle değerlendirilmiyor. Biz de aldığımız bu bilgiler çerçevesinde daha bir mutmain olduk.” değerlendirmesini yaptı.

Çelik, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in de Yıldırım ve Ayrım’ın durumuyla ilgili yakından ilgilendiğini ifade etti.

En az 10 karakter gerekli