ÇARŞEMA SERE NÎSANE BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANIYOR

ÇARŞEMA SERE NÎSANE BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANIYOR

ABONE OL
17 Nisan 2024 22:24
ÇARŞEMA SERE NÎSANE BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haltanlı aşiretine bağlı Ezidi vatandaşlar tarafından tüm Türkiye’de ve dünyada Çarşema Sere Nîsane Bayramı coşkuyla kutlanıyor.

Dünya Haltanlı Ezidi Lideri Mir Mehmet Fırat Doğan şu açıklamalarda bulundu: ‘’Yüce Haltanlı Halkı, Benim Değerli Ezidi Kardeşlerim; Binlerce yıldır kadim Mezopotamya tarihine damgasını vurmuş dedelerimizin bize bıraktığı bu şanlı isim ile dünya tarihine tekrar ismimizi kazımak, Dünya Barışının Simgesi olmak adına çıktığımız bu yolda nice başarılar elde ettik. Bugün öz vatanımız Türkiye’de, yüzlerce köyümüzde 100 yıl sonra belki ilk defa, 5.000 yıldır kutladığımız bu yüce bayram tekrar kutlanmaya başlanmıştır. Günümüz Kutlu Olsun! Çarşema Sere Nîsane Pîroz Be! Çıktığımız bu yolda bize desteklerini esirgemeyen siz Yüce Haltanlı ve Ezidi halkına teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün Sümerlerden günümüze kadar gelmiş, 5.000 yıllık bir bayramı kutluyoruz. Bu ne yüce bir kavramdır ki binlerce yıldır dedelerimizden bize miras kalmıştır. Mezopotamya tarihine damgasını vurmuş dememiz işte tam da bundandır. Nice savaşlar, nice imparatorluklar, nice değişimlere rağmen bu asil kanı korumanın gururunu yaşıyoruz. Bugün hala bu devirde bile yaşanılan zulüm, baskılar, ötekileştirmeler, ölümlerden ötürü bir avuç kalmış olabiliriz ama her bir bireyimizin damarlarında akan asil saf kan 5.000 yaşındadır. Ermenistan’ı, Şengal’i, Almaya’sı Rusya’sı, Gürcistan’ı İran’ı dünyanın dört bir yanına dağılmış Haltanlı halkını tekrar tek çatı altında topladık, Türkiye’de öz vatanlarında tekrar yeşermesi için nice mücadeleler verdik. İnsan hakları, ülkemizin ve halkımızın güvenliği, her bir bireyimizin özgür ve huzur içinde yaşaması için verdiğimiz bu mücadelede nice tehditler, nice sıkıntılar yaşadık. Bizim için önemli midir? Asla.

GÜNÜMÜZ TEKRAR HALTANLI’NIN YÜKSELİŞİ OLSUN

Her bir bireyimizin bulunduğu topraklarda parmakla gösterilen birer birey olmaları için, Kültürel, Eğitimsel Ekonomik gelişimleri için, ülkemizin ve halkımız Huzur ve Barışı için sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Yine geçen sene bugün Çarşame Sere Nisane Bayramında, Haltanlı Mir Konseyi’nin değerli üyeleri ile almış olduğumuz 17 maddeyi sözde bırakmadık. Bir yıl boyunca bulunduğumuz topraklarda deprem, sel, birçok sıkıntı yaşamamıza rağmen genel halkımızın huzuru için çalışmalarımızı asla aksatmadık. Söz verdiğimiz gibi altına imzamızı attığımız her çalışmayı, sonuna kadar vereceğimiz mücadele ile sonuca bağlayacağımızın tekrar sözünü veriyorum. Bizler ki Haltanlı Mirliğinin son varisi, Mir-i Xaltan kadının dünyadaki tek temsilcisi, Yüce Melek Tavus’un yeryüzündeki gölgesi, 3 milyonu bulan, yaşadığı zulümlerden kaçış bulmak adına dört bir yana dağılmış Ezidi Halkımız ile birlikte ve Müslüman, Alevi, Sufi, Zerdüşt olmuş ama hala Haltanlı şerefi ile gururlanan ve Haltanlı olduğunu canı gönülden söyleyen kardeşlerimiz ile birlikte dünyaya, Mezopotamya tarihine, Anadolu tarihine tekrar damgamızı vurmaya geldik. Günümüz Kutlu Olsun, günümüz barış günü olsun, günümüz gelişim günü olsun, iyiliğin ve kötülüğün bir arada olduğu bu dünyada tüm güzellikler bizlerle olsun, Yüce Tawusî Melek ve Huda’nın bu dünyayı yaratma gayesi içimize her gün güneş gibi doğsun, yüzümüz geleceğe dönük olsun. Günümüz tekrar Haltanlı’nın yükselişi olsun. Bayramınız Kutlu Olsun! Çarşema Serê Nîsane Pîroz be.”

En az 10 karakter gerekli