Çerko Eğitim kurumlarında istişareye büyük önem veriyor

Çerko Eğitim kurumlarında istişareye büyük önem veriyor

ABONE OL
20 Ekim 2021 23:20
Çerko Eğitim kurumlarında istişareye büyük önem veriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, il genelinde yaptığı çalışmalarla adından söz ettiriyor. Birikimiyle geldiği görevde her ziyaretinde büyük ilgi ve teveccühle karşılanan Çerko, eğitim kurumlarında istişareye büyük önem veriyor. Her kurumda yetkililerde görüşen ve istişarelerde bulunan Çerko, kurumların eksiklerini ve ihtiyaçlarını daha kolay şekilde tespit edip yerinde çözümler üretiyor.

MÜDÜR ÇERKO TOPLANTILARI İHMAL ETMİYOR

İlimizde İMEP Mesleki Eğitim Kurumları Kapasite Geliştirme eğitimleri çerçevesinde geçici koruma altındaki Suriyelilerin, eğitim, sosyal ve ekonomik uyum alanlarında desteklenmesi amacıyla Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı” düzenlendi. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ile Fransız Uluslararası İşbirliği Ajansı Expertise France arasında imzalanan “Türkiye’de Kaliteli Çıraklık ve Mesleki Eğitim Yoluyla Suriyeli ve Ev Sahibi Toplulukların İstihdama Erişimlerinin Kolaylaştırılması” programı Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Program faaliyetleri kapsamında düzenlenen eğitimlerin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko da katıldı.

Bu eğitim sürecinde çeşitli illerden eğitime katılan görevlileri Hatay’ımızda misafir etmekten mutluluk duyacağını belirten Çerko, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak İMEP programının amaçlarına ve hedeflerine ulaşması için ellerinden gelen katkıyı sağlayacağını ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu’nca “Eğitimde Fırsat Eşitliği” başlığında, ‘Temel Eğitimde Fırsat Eşitliği’, ‘Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi’ ve ‘Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi’ üç ana konuda 1-3 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek olan 20. Milli Eğitim Şurası kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko başkanlığında Antakya Öğretmenevinde istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya il genelinde idareci, öğretmen, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve sendika temsilcileri iştirak etti. İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, İmam Hatipler Haftası kapsamında düzenlenen spor etkinliklerine katıldı. Çerko, Türkiye Göç İdaresi Müdürlüğü, Türk Kızılay’ı ve Dünya Bankası’nın işbirliği ile yürütülen Sosyal Uyum Projesi kapsamında Altınözü Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulan teknoloji sınıfını ziyaret etti. Proje kapsamında okula 20 bilgisayar, ardinyo ve yazılım seti bağışlanarak teknoloji sınıfı kuruldu. Çerko, öğrencilerin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi alarak; öğrencilere başarılar diledi ve teknoloji sınıfının kurulmasında emeği geçen tüm kurumlara teşekkür etti.

DÖRTYOL VE ERZİN’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Çerko, Erzin Kaymakamı Osman Demir’i İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Kenanoğlu’nun eşliğinde ziyaret etti. Ardından Erzin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde ilçede yapılan çalışmalar ile ilgili brifing aldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü ile birlikte ilçedeki okul müdürleri ile Atatürk Ortakulu’nda toplantı düzenledi. Toplantının ardından Erzin İlçesine bağlı; Erzin Özel Eğitim Uygulama Okulu’nu, Atatürk Ortaokulu’nu, Akenerji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nu ziyaret etti.


Öğrenciler ile sohbet eden Çerko, taşımalı öğrencilerin öğle yemeğine konuk oldu. İdareciler ile görüştü, yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. Erzin’deki temasların ardından Dörtyol’a geçen Çerko, Dörtyol Kaymakamı Aydın Ergün’ü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy eşliğinde ziyaret etti. İlçedeki okul müdürleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde toplantı düzenledi. Toplantının ardından Dörtyol İlçesine bağlı; Dörtyol Fen Lisesi’ni, Portakal Çiçeği Anaokulu’nu, Şehit Ayhan Say Çok Programlı Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. İdarecilerden okullarda yürütülen projeler ve yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. Çerko, il genelindeki kurumlarda inceleme, ziyaret ve istişarelerini sürdürüyor.(Haber: Hikmet OTUZBİR)

En az 10 karakter gerekli