“Çerko, Hatay eğitimine yeni soluk getirdi “

“Çerko, Hatay eğitimine yeni soluk getirdi “

ABONE OL
21 Eylül 2021 18:28
“Çerko, Hatay eğitimine yeni soluk getirdi “
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atandığı ilk günden bu yana gençliğin verdiği dinamizm ile il genelindeki tüm müdürlere çalışma azmi aşılayan Hatay il Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, eğitim-öğretim sisteminin tüm zorluklara rağmen sorunsuz bir şekilde yoluna devam etmesi için tüm çalışmaları bizzat yürütüyor. Müdür Çerko, her gün bir ilçede denetim ve toplantılar yaparak ilçelerdeki eğitimin son durumunu öğrenerek eksikleri yerinde tespit ediyor. Her gittiği ilçede birimlerle toplantılar yapan Çerko, eğitimin hassas bir konu olduğuna vurgu yaparak eğitim temsilcilerinin, geleceğin gençlerini yetiştirmede de hassa davranmalarını istiyor. Müdür Çerko, bu kapsamda son olarak Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ve MESEM müdürlüklerinde görevli kurum müdürleri ile Antakya İlçesi Hatay Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda değerlendirme toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda meslek okulunun son durumu tartışıldı.


KIRIKHAN’DA İNCELEME ZİYARETİ
İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko; Kırıkhan Şehit Hurşit Uzel İmam Hatip Ortaokulu ve Kırıkhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Cahit Ayazhan eşliğinde ziyaret etti. Okul idaresi ve öğretmenlerden salgın dönemi eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi alan Çerko öğrenciler ile sohbet ederek; yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi. Çerko; Rehberlik ve Araştırma Merkezi müdürleri ile toplantı yaptı. Hatay’daki Rehberlik ve Araştırma Merkezleri bünyesinde yürütülen iş ve işlemlerin görüşülmesi amacıyla; Müdürlük toplantı salonunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Şube Müdürü ve Hatay’daki beş Rehberlik ve Araştırma Merkezi müdürlüklerinde görevli kurum müdürleri ile toplantı düzenlendi. Toplantıda Rehberlik ve Araştırma Merkezlerindeki çalışmalar ele alındı.
HASSA’DA ÇALIŞMALARA YAKIN TAKİP
İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko; Hassa Kaymakamı Ahmet Korkmaz’ı makamında ziyaret etti. Daha sonra Akbez İlkokulu, Şehit Mehmet Tuhal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Hassa İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Bayraktar eşliğinde incelemelerde bulundu. Salgın sürecinde eğitim-öğretim faaliyetleri ile ilgili okul idaresi ve öğretmenlerden bilgi alan Çerko, her türlü ihtiyaçta yanlarında olduğunu belirttiği Bayraktar’a çalışmalarında başarılar diledi.


İHA (İNSANSIZ HAVA ARACI) EĞİTİMİNE KATILDI
DOĞAKA Teknik Destek Projesi kapsamında İl Müdürlüğü adına Hatay’daki okullarda görev yapan öğretmenlerin İHA kapsamında bilgi ve birikimini oluşturulması, bu alanda kurumsal kapasitelerinin artırılması ve okulların proje ve yarışmalara katılımın artırılması amacıyla Antakya, Defne, Kırıkhan, Altınözü İlçelerinden farklı branşlardan seçilmiş olan 30 öğretmenin katılımı ile Karlısu Sosyal Bilimler Lisesi’nde “İHA1 Ticari İnsansız Hava Aracı Eğitimi” kursu gerçekleştirildi. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürü Mesut ÇERKO ve Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tecimen Karlısu Sosyal Bilimler Lisesini ziyaret ettiler. İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, “Yapılan bu eğitim, günümüz teknolojik gelişmeleri göz önüne alındığında son derece büyük önem arz etmektedir. Ülkemiz son yıllarda bu alanda çok başarılı çalışmalar gerçekleştirmiştir. Bu alana katkı sağlaması açısından proje kapsamındaki bu çalışmanın Hatay’a ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederim” dedi.
İl Müdürü Mesut Çerko; Proje Koordinatörü Mehmet Aydın ve Eğitim Görevlisi Kapadokya Üniversitesi Havacılık Programları Bölüm Başkanı Mustafa Samet Gençağ’dan kurs hakkında bilgi aldı ve okuldaki kodlama atölyesini ziyaret etti.

En az 10 karakter gerekli