“Çinçin: Hatay’ın bağımsızlık günü kutlu olsun”

“Çinçin: Hatay’ın bağımsızlık günü kutlu olsun”

ABONE OL
22 Temmuz 2021 16:07
“Çinçin: Hatay’ın bağımsızlık günü kutlu olsun”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay’ın Anavatan’a Katılışının 82. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Çinçin, mesajında şu ifadelere yer verdi: ”Hatay, insanlık tarihinin başladığı ilk andan itibaren sahip olduğu yeraltı ve yerüstü zenginlikleri, iklimi, önemli bir ticaret merkezi olması ve bir hoşgörü mozaiğini andıran kültür çeşitliliğiyle her zaman cazibe merkezi olmayı başarmış güzide bir ilimizdir.

Tarihte eşine az rastlanır bir vatanperverlik ve Aziz Milletine duyduğu sadakat ile bağımsızlık yolunda birlik ve beraberliğin tüm ordulardan daha güçlü olduğunu gösteren Hatay halkı, 82 yıl önce kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini kırarak tarihsel geçmişi, kültürel yapısı ve ulusal kimliğiyle bir Türk yurdu olduğunu ortaya koymuştur.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kararlı tutumu ve üstün diplomatik yeteneği sayesinde Anavatan’a katılan ’40 Asırlık Türk Yurdu’ tüm insanlığın örnek alması gereken karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörü ikliminden aldığı güçle daha müreffeh bir geleceği kararlılıkla inşa etmeye devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Hatay’ın Anavatan’a katılışının 82. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu milli davaya hizmet eden herkesi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm Hataylıları içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.”

En az 10 karakter gerekli