Çinçin: SGK prim teşviki devam etmeli

Çinçin: SGK prim teşviki devam etmeli

ABONE OL
20 Mayıs 2022 12:02
Çinçin: SGK prim teşviki devam etmeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis’te iş insanlarına uygulanan SGK prim teşviki uygulamasının devam etmesini istedi.

Konuyla ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis Ticaret ve Sanayi Odaları’na bir yazı gönderen ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, savaşın olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve üretim sürecinin etkilenmemesi için yetkililere çağrıda bulundu. 31 Aralık’ta sona eren teşvikin devamı için yazılan ilk yazının olumsuz cevaplandığını belirten Çinçin, 6 puanlık teşvikin devamının elzem olduğunu kaydetti.

ÇİNÇİN: YARDIMLARINIZI ARZ EDERİM

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, yayınladığı yazıda şu ifadelere yer verdi; “Bilindiği üzere 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 81. Maddesinin 2. Fıkrası uyarınca sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden uygulanacak 6 puanlık ilave prim teşviki 31 Aralık’ta sona ermiş, ilgili yazımızla prim teşvikinin uzatılması hususunda bakanlıklar nezdinde tarafımızca yazı yazılmış olup, talebimiz olumsuz değerlendirilmiştir. Mart 2011’de Suriye’de başlayan iç savaş neticesinde Türkiye’nin Suriye’ye coğrafi yakınlığı sebebiyle göç süreçlerinin en fazla etkilenen sınır illerinden olan Gaziantep, Kilis, Hatay ve Şanlıurfa sosyal, kültürel ve ekonomik olarak olumsuz yönde etkilenen ve sığınmacı nüfusunun toplam nüfusa oranının en yüksek olduğu iller arasında yer almakta olduğu bilinmektedir. Oda üyelerimizle yapılan istişare toplantısı neticesinde ilgili teşvikin uzatılmaması işletmeleri olumsuz yönde etkilediği görülmüştür. Söz konusu teşvikin uygulandığı il ve ilçelerin sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi en düşük yerler olduğu, üretim ve istihdamın devamlılığını sağlamak için 6 puanlık teşvik süresinin uzatılması hususunda yardımlarınızı ve sürece katkılarınızı önemle arz ederim.”

En az 10 karakter gerekli