Erten Elektronik
Erten Elektronik
ÇİRKİN: KİRA YARDIMI KARARI GERİ ÇEKİLMELİ

ÇİRKİN: KİRA YARDIMI KARARI GERİ ÇEKİLMELİ

ABONE OL
11 Haziran 2024 19:00
ÇİRKİN: KİRA YARDIMI KARARI GERİ ÇEKİLMELİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Hatay Milletvekili Şefik Çirkin AFAD’ın depremzede kiracılara ödediği kira yardımı iptali kararının geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

Kararın akıl almaz bir durum olduğunu belirten Çirkin; “Kiracılara kira yardımının kesilmesi inanılır gibi değildir. Hükümet bu kararı derhal geri çekmelidir. Kiracıların durumunda bir iyileşme mi olmuştur da bu yardım kesilmiştir? İnsanlar evini kaybetmiş, işini kaybetmiş, ailesini kaybetmişken tutup bu yardımı kesmek zulümdür. Tasarruf tedbirlerinde depremzedenin aldığı üç kuruş yardıma mı göz dikilmiştir? Ekonomiyi depremzedenin sırtından mı düzelteceksiniz? Ayıptır, günahtır, vicdansızlıktır

Depremzede bu yardımlarla ufak tefek yaralarını sarmaktaydı. Hani deprem bölgesi tasarruf tedbirlerinin dışındaydı. Ayrıca bu uygulama Hatay’dan göçü tetikleyecek, demografik dengenin daha da bozulmasına yol açacaktır. Ne yapmak istiyorsunuz siz? Hatay’dan ceketi alıp çıksın mı millet? Suriyelilere mi teslim edelim? Biz daha farklı ek yardımlar beklerken bu yaptığınız neyin nesidir?

Hatay özel bölgedir, emanettir. Emanete böyle mi bakılır? Demirle, çimentoyla demografik yapı korunmaz. İnsanlara dayanacak güç vermeniz gerekirken yardımları kesiyorsunuz. Olacak iş değil” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli