Çocukların geleceğine sanatın anlamlı dokunuşu

Çocukların geleceğine sanatın anlamlı dokunuşu

ABONE OL
10 Haziran 2021 13:14
Çocukların geleceğine sanatın anlamlı dokunuşu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Reklamcı ve sunucu Banu Sağnak Erten ve Y. Mimar Bahar Aykaç (BBartpool); sanat ile eğitimi kucaklaştıran ‘Mutlu Çocuklar, Aydınlık Yarınlar!” projesiyle, 30’dan fazla resim, heykel ve fotoğraf sanatçısını anlamlı bir amaç için bir araya getirdi.
 
Projenin ilk ayağında, sanatçıların eserlerinden Anneler Günü ve Bayram Tebrik sertifikaları tasarlandı. İsme özel oluşturulabilen bu dijital kutlama sertifikaları, projeye katkı sağlamak üzere Türk Eğitim Derneği’nin ve BBartpool’un online platformunda satışa sunuldu.


 
Banu Sağnak Erten’in aynı zamanda ressam kimliğiyle yer aldığı projeden elde edilen tüm gelir, Türk Eğitim Derneği’nin başarılı ancak maddi olanakları yetersiz çocukların eğitimlerine devam edebilmesi amacıyla kurduğu burs fonuna aktarıldı. Projenin ikinci ayağı “İlk Nefes” sergisi ise 9 Haziran Çarşamba günü Galatasaray’ın tarihi binası Mısır Apartmanı’nın teras katında bulunan 360 İstanbul’da, cemiyet hayatından sanat ve yardım severlerin buluştuğu açılış davetiyle başladı.
 
Küratörlüğünü Işık Gençoğlu’nun yaptığı “İlk Nefes / First Breath” sergisi 9-16 Haziran tarihleri arasında 360 İstanbul’da ziyaret edilebilecek. 30’dan fazla resim, heykel ve fotoğraf sanatçısının ev sahipliği yaptığı sergide eserler, çocuklar yararına satışa sunuldu.
 
Sergide yer alan sanatçılar:
Hakan Cingöz, Burak Karavit, Zeliha Akçaoğlu, Neşe Çoğal, Sefa Yamak, Doğukan Çiğdem, Banu Sağnak Erten, Burak Erim, Nihal Gündüz, Ayşen Savcı, Deniz Uçkun, Serpil Başaran, Nurgül Gün Güney, Gabrielle Reeves, Türkmen Alkan, Ülkü Yılmaz, Hakan Kürklü, Mehmet Özcan, Yılmaz Bulut, Sema Özdemir Akbel, Didem Kavuzlu, Yeşim Önde, Yağızhan Çalışkan , Arzu Taylan, Elena Papadimitrou, Ersin Gürtel, Esra Ekşi, Nesrin İçen,Semra Özümerzifon, Uğur Çalışkan, Ümit Ünal, Yakut Ayverdi, Yılmaz Bulut, Yeşim Önde

En az 10 karakter gerekli