Cumhur İttifakı’ndan Hatay’a projeye tam destek

Cumhur İttifakı’ndan Hatay’a projeye tam destek

ABONE OL
23 Mayıs 2022 23:32
Cumhur İttifakı’ndan Hatay’a projeye tam destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün gerçekleştirilen HATSU meclisinin ardından Cumhur İttifakı meclis üyeleri tarafından, meclis toplantısında alınan kararlar ile ilgili bir basın açıklaması yapıldı.
Hatay’ın yararına olan tüm projelerde idarenin yanında olunacağı belirtilen açıklamada HATSU’ya %20 zam yapma yetkisi verildiği belirtildi.


DELİ: ALDIĞIMIZ KARARLAR HATAY’A HAYIRLI OLSUN
İlk olarak konuşan MHP Grup Başkanvekili Kumlu Belediye Başkanı Mehmet Deli; “HATSU Genel kurulumuzu gerçekleştirdik. Hatay’ımız için, memleketimiz için alınabilecek en makul kararları aldık. Bizden talep edilen zam miktarından ziyade, vatandaşı zam yükü altında ezmeden uygun bir uygulamaya geçtik. İnşallah yapılacak olan uygulamanın ardından atılacak adımları Cumhur İttifakı olarak destekleyeceğiz. Biz üzerimize düşen ne varsa destekleyeceğiz. Çözüm sadece zamlarla değil, enerji yatırımlarıyla olacaktır. Bu gibi kararları aldık. İnşallah alınan kararlar Hatay’ımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
YAVUZ: HATSU’YA %20 ZAM ONAYI VERDİK
Ardından konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz: “İçme suyuna yapılcak olan zam teklifinde yanıtımız bu işe kalıcı çözüm bulunmasıdır. En önemli gider enerji. Bunun çözümü için enerji yatırımları yapılmasını, bu yatırımlarda kullanılacak kredileri görüştük. Bu onuda atılacak her adımda kendilerini destekleyeceğimizi belirttik. Biz HATSU tarafından Hatay halkına yönelik temiz içme suyu sağlanması konusunda adımlar atılmasını bekledik, ama yapılmadı. Karaçay Barajı bitirildi. Hatay’ın su ihtiyacının %26’sını karşılayacak halde. Arslantaş Barajı ile de İskenderun bölgesinin su ihtiyacının karşılanabileceğini, ovanın su ihtiyacı için de kalıcı çözüm üretilmesini istedik. Bu konuda atılacak adımlarda yanlarında olacağımızı kendilerine ilettik. Pandemi döneminde Cumhu İttifakı tarafından %20 indirim yapılmıştı. Dünyanın içinde bulunduğu ortam da göz önüne alındığında HATSU’ya %20 zam yapma yetkisi verdik. Ayıca da bu %20’lik indirim konusunda uygulama inisiyatifini de kendisine bıraktık” şeklinde konuştu.
YEŞİLDAL: MEMLEKETİMİZE HAYIRLI OLSUN
AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildal, gerçekleşen toplantının ardından sosyal medyadan bir paylaşım yaptı.
Başkan Yeşildal yaptığı paylaşımda; “Bugün gerçekleştirilen Hatsu toplantısında Büyükşehir’in, CHP ve İyi Partinin verdiği önergeyle toplamda %76’ya tekabül eden zam talebi Cumhur İttifakı oylarıyla red edilmiştir. Toplantı sonunda fiyat güncellemesi %20 ile sınırlı tutulmuştur. Memleketimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli