Daraba Dergisi edebiyat sevdalıları ile buluştu

Daraba Dergisi edebiyat sevdalıları ile buluştu

ABONE OL
26 Aralık 2022 22:22
Daraba Dergisi edebiyat sevdalıları ile buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2021 yılı Ocak ayından itibaren yayın hayatına başlayan DARABA Kültür-Sanat ve Edebiyat dergisi bu ay yeni sayısıyla okuyucularıyla buluştu.


İskenderun’da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerin bir araya gelmesiyle oluşan dergi, yerelbir yayın olarak bölgenin Kültür Sanat Edebiyat dünyasına katkı sağlamayı hedefliyor.

Daraba, sadece dergi yayımlamakla yetinmeyip şehrin sanat ve kültür hayatına güzel etkinlikler sunmakta da kararlı. Bunun ilk örneği 24 Aralık akşamında İskenderun Belediye Kültür Sarayında düzenlenen “Daraba Şiir Dinletisi” programı oldu.Programın Sunuculuğunu Yunus Emre Ortaokulu Müdürü Cihangir Kaya başarıyla yaptı. “DARABA” dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Faruk Cevher, açılış konuşmasında dergiden ve yola çıkış amaçlarından bahsetti.


Eğitimciler Şiir Dinletisinde okudukları güzel şiirler ile izleyicileri yetenekleriyle hayran bıraktılar. Programda şiir okuyan öğretmenlerin isimleri şöyle; “
Arhan RAŞA (Namık Kemal Ortaokulu Müzik Öğretmeni)
Güneş Rohat SOYSAL (Mevlana Ortaokulu Matematik öğretmeni)
İlhan OKAN (Emel Akçay İlkokulu Müdürü)


Mehmet Faruk CEVHER (Mevlana Ortaokulu Müdürü)
Mustafa KARA (Namık Kemal Ortaokulu Resim Öğretmeni)
Nalan YILMAZ (Abdullah Sayek Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni)
Ömer KURTOĞLU (Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni)
Sevinç SIRAÇ (Tosçelik Fen Lisesi İngilizce Öğretmeni)
Üfeyla KÖSE (Paşa Karaca Anadolu İHL, Meslek Dersleri Öğretmeni)


MÜZİK DİNLETİSİ MEST ETTİ
Programda ayrıca Müzik dinletisi de oldu. Ney; Ercan Yılmaz (Nuran Yılmaz Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı)Bağlamada, İlker Çetinkaya ve Gitarda Salih Köybaşı Şiir akşamına güzel bir müzik dinletisi eklediler. İzleyenler İskenderun’da yapılan böyle kaliteli bir programdan dolayı eğitimcilerle gurur duyduklarını belirttiler.

En az 10 karakter gerekli