DEMİRDÖVEN: KADIN, TARİHİN HER ANINDA SÖZ SAHİBİDİR

DEMİRDÖVEN: KADIN, TARİHİN HER ANINDA SÖZ SAHİBİDİR

ABONE OL
6 Mart 2021 16:01
DEMİRDÖVEN: KADIN, TARİHİN HER ANINDA SÖZ SAHİBİDİR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Demirdöven, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Demirdöven mesajında, “Bizim için kadın, Hanların Hanıdır. Bizde kadın anadır, yardır, yarendir, yoldaştır. Bizde kadın, kahramandır. Bizde kadın, Ulu Hakan Tonris’tir, Satı Kadındır, Nene Hatundur, Hayme Ana ve daha niceleridir. Eski Türk tarihinde kadın erkeğin yegâne yoldaşı, ilham ve güç kaynağı, çocuklarının anasıdır. Orta Asya’da kurulan ilk Türk Devletlerinde Hatun adı verilen eşler devlet yönetiminde söz sahibiydi. Tüm tarih boyunca önemli bir yere sahip olan Türk kadını Kurtuluş Savaşı’nda da cepheye cephane taşıyarak toplumdaki yerinin önemini bir kez daha ispat etmiştir. Tarihe dönüp bir kere bakmak, Türk Milleti’nin kadına olan saygısını, sadakatini ve ona olan verdiği değeri anlamamıza yardımcı olacaktır.Kadın kahramanlar Türk kültüründe iyi ata binen, iyi savaşan, iyi kılıç kullanan, iyi devlet yöneten niteliklere sahiptir. Avrupa’da ise kadınlar, alınıp satılabilen, hor ve hakir görülen, miras hakkı verilmeyen ve tüm hakları ellerinden alınmış bir konumdaydı. Arap Yarımadasında ise İslamiyet öncesi kız çocukları diri diri toprağa gömülmekte ve türlü işkencelere maruz kalmaktaydı. Oysa ki yüce dinimizin “Cennet anaların ayakları altındadır” ifadesi İslamiyet’in kadına ne kadar değer verdiğini ve onurlandırdığını göstermektedir.
TÜM KADINLARIN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM
Günümüz Türkiye’sinde ise ne acıdır ki; kadınların elde ettikleri hakların ihlali durumunda, yasalardaki boşluk ve tedbirsizlik karşı kaldıkları olaylar sonucunda kadınların korunmaması, hırpalanıp üzülmesine, hatta öldürülmesine bile sebebiyet vermektedir. Cumhuriyet’imiz süresince Türk kadını sosyal ve ekonomik yönden büyük gelişme yaşamış ve Cumhuriyet’imizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” ifadesiyle kadınların ruhunu onore etmiştir. Kadın, spordan edebiyata,siyasetten sanata her alanda çaba gösteren, sosyal ve ekonomik alanda olduğu kadar, aile hayatında da mutluluğu hak eden kutsal bir varlıktır. Türk erkeğiyle, kadınıyla bilir ki erkek kadının, kadın erkeğin tamamlayıcısıdır. Büyük ve kadim bir millet oluşumuzun sebebi de budur. Bu inançla Türk aile yapısının çekirdeğini oluşturan başta şehit analarımız, şehit eşleri ve tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya kadınlar günü olarak andığımız bu özel günü kutluyor, saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli