Erten Elektronik
Erten Elektronik
DEPREMZEDELER KONTEYNER KENTLERİN DÜZENLİ İLAÇLANMASINI BEKLİYOR

DEPREMZEDELER KONTEYNER KENTLERİN DÜZENLİ İLAÇLANMASINI BEKLİYOR

ABONE OL
1 Mart 2024 23:32
DEPREMZEDELER KONTEYNER KENTLERİN DÜZENLİ İLAÇLANMASINI BEKLİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’da konteynerlerde yaşayan depremzede vatandaşların yaz ayında da kış ayında da çilesi bir türlü bitmiyor.

Mevsim şartlarının zorluğunu dip noktalara kadar yaşayan Hataylı depremzede vatandaşlar son günlerde konteyner kentlere dadanan sürüngen hayvan ve haşerelerden dolayı rahatsız olduklarını belirtti.

Konteyner kentlerde yaşayan depremzede vatandaşların en fazla şikayet ettiği sorunların başında fare başta, böcek ve sivrisinek istilası geliyor. Bilindiği üzere deprem felaketinin ardından haşere sorununa yine Hatay Valiliği el atmış ve valilik öncülüğünde kurulan ilaçlama ekipleri depremzedelerin sesine kulak vererek konteyner kentlerle çadır kentlerin etrafını ilaçlamıştı.

“YETKİLİLERE SESLENİYORUZ”

Konteyner kentlerde yaşamlarını devam ettirmek zorunda kalan depremzedeler yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor. Farelerin konteynerlerin içlerinde dahi cirit attığını bu sebeple kapılarını açmaya cesaret edemediklerini belirten depremzedeler “Kış mevsiminde olmamıza rağmen fare, böcek ve sivrisinek ile mücadelenin yetersiz olduğu görülüyor. Haşere ve çeşitli hayvanların toplu yaşam alanlarını istila etmemesi adına gerekli ilaçlamaların acil olarak başlatılmasını ve düzenli olarak sürdürülmesini istiyoruz. Havalar ısındığı zaman farelerin yanı sıra yılanlar da gelebilir. Bizler küçük çocuklarımızın da bulunduğu konteynerlerimizde korku içerisinde yaşamak istemiyoruz. Hatay’ımızın her derdine yetişen Sayın Valimiz Mustafa Masatlı beyden ricamız, deprem süresinde bizleri yalnız bırakmadı, devletimizin şefkatli sıcak yüzünü bizlerden esirgemedi. Sayın Valimiz konteyner kentlerin düzenli olarak ilaçlanmasını saygıyla arz ediyoruz” ifadelerini kullanarak Hatay Valisi Mustafa Masatlı’dan yardım çağrısında bulundular.

En az 10 karakter gerekli